Kauppiaasta
monikauppiasmallin
yrittäjäksi

Teksti Digimag: Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Jessika Narkaus ja Mirka Happonen
Perinteinen lähikauppa on muuttunut iäksi, mutta tarve lähialueen omalle putiikille pysyy. Nykyään pärjäämiseen tarvitaan maidon ja hiivan lisäksi runsas valikoima laadukkaita tuotteita ja lisäpalveluita.

Hyvä lähikauppa kulkee mukana asiakkaidensa arjessa ja juhlassa. Kauppiaiden vahvuus onkin tuntea asiakkaansa jopa henkilökohtaisesti, sillä samoja ihmisiä palvellaan usein lapsuudesta aikuisuuteen ja seuraavaan sukupolveen. Nykyaikainen kauppa toimii alueen keskuksena ja kohtaamispaikkana hyvällä hinta-laatusuhteella.

Kaupan ala on muuttunut melkoisesti, tietää kauppias Virpi Poutiainen. Poutiaisella on alalta 20 vuoden kokemus. Varsinkin digitalisoituminen on vaikuttanut kauppojen toimintaan, sillä nykyään kaikki hoidetaan sähköisesti.

- Enää ei tarvitse veikkauskoneen kampea vääntää tai leimailla reikäkortteja, muistelee Poutiainen hymyillen.

Toisen polven kauppias on kasvanut kaupan takahuoneessa. Ensin Poutiainen työskenteli vanhempiensa K-kaupassa Tuusniemellä, sitten veljensä kanssa Riistavedellä. Tällä hetkellä Poutiainen toimii K-market-yrittäjänä puolisonsa Einon kanssa.

‒ Hyppy yrittäjyyteen oli helppo, kun hommat on aina tehty tunteella. Asiakaspalvelu ja kaupan ala ovat aina olleet sydäntä lähellä, kertoo Eino Poutiainen. Hän on tehnyt pitkän uran metalliteollisuuden hankintapuolella, mutta ollut myös useamman vuoden kaupassa töissä.

POUTIAISET OVAT Kuopiossa ensimmäiset kauppiasyrittäjät, jotka vetävät useampaa kauppaa. Ensimmäinen kauppa avattiin toukokuussa Särkilahteen ja toinen heinäkuussa Pihlajalaaksoon. Syyskuussa kauppiaistetaan Tulliportinkadun K-Market Pelimies ja marraskuussa vielä Haapaniemenkadun kauppa.

Kaikki marketit rakentuvat asiakkaidensa näköisiksi. Valikoimissa huomioidaan alueen ominaispiirteet. Kauppiaspariskunta ottaa mielellään toiveita ja kehitysideoita vastaan.
Virpi Poutiainen täydentää, että he kauppiaina näkyvät kaikissa kaupoissa ja tapahtumissa. Monikauppiasmallissa johtaminen on erityisen tärkeässä roolissa. Kaikilla kaupoilla on yhteinen suunta ja jokaisessa kaupassa on omat vastuuhenkilöt.

‒ Yhdessä kehitetään ja jaetaan hyvät kokemukset. Kilpailussa kauppamme erottuvat palvelulla, hyvällä hoidolla asiakkaat tuntien ja lisäarvoa tuottaen, kiteyttää Eino Poutiainen.
Hyvinvoinnistaan Poutiaiset ovat päättäneet pitää hyvää huolta. 

‒ Oleellista on tehdä asioita sekä yhdessä että erikseen. Molemmilla tulee olla myös omia juttuja, summaavat Poutiaiset. Yhteistä aikaa vietetään moottoripyöräillen, hiihtäen ja lenkkeillen.

K-market Pihlajalaakso
Poukamankatu 6, KUOPIO 
Puh. 020 700 2960
Ma-La 7-22, Su 9-22
www.k-market.fi/pihlajalaakso

K-market Särkilahti
Särkilahdenkatu 6, KUOPIO 
Puh. 020 700 5075
Ma-La 8-22, Su 9-21
www.k-market.fi/sarkilahti

K-market Pelimies
Tulliportinkatu 54, KUOPIO 
Puh. 020 700 2195
Ma-La 7-23, Su 9-23
www.k-market.fi/pelimies

K-market haapaniemenkatu
Haapaniemenkatu 6, KUOPIO 
Puh. 020 700 5070
Ma-La 8-22, Su 9-22
www.k-market.fi/haapaniemenkatu

 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva