Kansainvälistymispalvelut yhdeltä luukulta

Kansainvälistymispalvelut 
yhdeltä luukulta

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Kaupunki tukee kuopiolaisyritysten halua lähteä maailmalle. Pitkällä aikavälillä Pohjois-Savon viennin kasvu on ollut aavistuksen maan keskiarvoa parempaa. Kuvassa vasemmalta Marja-Leena Laitinen, Risto Koivisto, Eeva Lehtomäki ja Mikko Juuti.
Vinkit vientiin

1 Ota yhteyttä Kuopion yrityspalveluihin. Asiantuntijoihin voi ottaa yhteyttä projektin kaikissa vaiheissa.

2 Tee pohjatyö hyvin. Tutustu kohdemaahan ja varmista, että kansainvälistymisen mahdollistavat verkostot, rahoitus ja resurssit ovat kohdillaan.

3 Tutustu kohdemarkkinoihin. Mikä maan kilpailutilanne on ja onko liiketoimintaa mahdollista laajentaa sinne?

4 Varmista, että tuote on kunnossa. Sopiiko tuote sellaisenaan kohdemarkkinoille? Huomioi esimerkiksi kohdemaan lait ja kulttuuri.

5 Ole kärsivällinen. Viennin ja kansainvälistymisen käynnistäminen vaatii pitkäpinnaisuutta, sillä siinä ei saada nopeita voittoja.

Kuopio on jo nyt kiinnostava ja vetovoimainen kaupunki, mitä lisää kehittyvä Savilahden oppimis-, yrittämis- ja innovaatiokeskus. Houkuttelevuutta lisäävät yritysten hyvä ekosysteemi, laadukas osaaminen ja kumppanit. Kuopio on hyvän elämän pääkaupunki, jonne osaajien perheineen on helppo tulla.

– Kaupungin kärkihankkeisiin kuuluu lisätä Kuopion ja alueen yritysten, osaamisen sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan tunnettuutta, kertoo Eeva Lehtomäki Business Kuopiosta.

Kuopion kasvu rakentuu matkailun, teknologiateollisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä korkeateknologian toimialoille. Kasvutavoitteena on, että vuonna 2040 Kuopiossa on 200 000 asukasta. Tällöin uusien työpaikkojen on synnyttävä nimenomaan kasvaviin ja kansainvälistyviin yrityksiin. Pelkästään Savilahteen syntyy noin 7 000 työpaikkaa nykyistä enemmän.

Yritysten sijoittumista Kuopioon ja kansainvälisen toiminnan aloittamista helpottamaan löytyy Business Kuopion asiantuntijaryhmä, jonka kautta yrittäjät saavat apua ja neuvoa kaikkiin kysymyksiinsä. Kansainvälistymispalveluita tarjoavat Mikko Juuti ja Eeva Lehtomäki, jotka vastaavat invest in -toiminnasta, sijoituksista sekä kansainvälistymisestä kokonaisuutena. Kasvavien yritysten asiantuntijoita ovat Marja-Leena Laitinen ja Juha Vilhunen. Start up -yrityksistä vastaa Risto Koivisto. Ryhmän lisäksi myös muut Kuopion kaupungin yrityspalvelun asiantuntijat toimivat mielellään yritysten apuna sekä linkkinä kaupungin palveluihin. Lisäksi yrityksillä on käytössään Team Finland -verkoston palvelut.

– Tarjoamme kattavasti erilaisia palveluita eri toimialoille. Kun alueelta ponnistaa useita yrityksiä maailmalle, niin samalla myös Kuopion maine leviää, kertoo Mikko Juuti. 

Asiantuntijaryhmä kehittää ja päivittää erilaisia työkaluja, joiden avulla tehostetaan valmiuksia kansainvälisen toiminnan lisäämiseen alueella. Aktiiviset asiantuntijat uskovat matalan kynnyksen toimintaan ja he ovat jalkautuneet kentälle hyvin. 

– Loppujen lopuksi viennin käynnistäminen on aika helppoa. Se vaatii vain rohkeutta kysyä ja ottaa selvää, sillä yksin asioita ei tarvitse pohtia, lupaa paljon vientitoiminnassa mukana ollut Risto Koivisto. 

Seuraavan kerran asiantuntijoita voi tavata muun muassa seuraavissa tapahtumissa: 31.5.–1.6. Upgraded Life Festival (Helsinki), Nordic Business Forum 26.–27.9. (Helsinki), 4.–5.12. Slush (Helsinki) ja ensi vuonna Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumassa 4.–5.4.2019 (Tahko). Lisäksi kuukausittain järjestetään yritystapahtumia, joissa alueen yritykset voivat verkostoitua.

 

Business Kuopio – Kuopion kaupungin yrityspalvelut

Kansainvälistyminen, invest in ja sijoitukset

Kasvavat yritykset

Start up -yritykset

www.businesskuopio.fi

kuopio
vienti
Bisnes
kansainvälistyminen
Vientiopas

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva