Kainuu rekrytoi osaajia

Kainuu 
rekrytoi osaajia

TEKSTI Kari Kinnunen KUVAT Digimag/Mirka Happonen
RekryKainuu -hankkeen Kari Kinnunen ja Salla-Maija Hakola, Bittium Oyj:n Jussi Heikkinen ja Terrafame Oyj:n Sirpa Heikkinen edustivat kainuulaisia työnantajia Kuopiossa Megatärskyillä.

Kainuussa on parhaillaan avoinna yli 300 työpaikkaa. Lisäksi alueella arvioidaan olevan paljon piilotyöpaikkoja, joihin otetaan tekijä heti, kun sopiva osaaja löytyy. Myös kesätyöntekijöitä haetaan parhaillaan. RekryKainuu-hankkeen projektipäällikkö Kari Kinnusen mukaan Kainuu etsii osaajia useille toimialoille.

– Täällä tarvitaan insinöörejä, kokkeja, leipureita, hoitoalan ammattilaisia, tietotekniikan tuntijoita, rakentajia, metallialan osaajia, kuljetus- ja konetyön ammattilaisia, kaivososaajia, puuntaitajia, leipureita, lääkäreitä sekä monia muita osaajia, kertoo Kinnunen.

Kinnunen muistuttaa, että tämän päivän Kainuu kulkee kehityksen kärjessä. Hyvä esimerkki maakunnan kehityshakuisuudesta on Kajaanin ammattikorkeakoulu, joka hakee opiskelijoita tekniikan, liikunnan, kaupan sekä sosiaali- ja terveydenhuollon aloille yhtenä kärkenään pelialan korkeakouluopetus.

– Kainuussa yhdistyvät erinomaiset työ- ja urakehitysmahdollisuudet nykyaikaisessa ympäristössä, joka on turvallinen, sopivan rauhallinen ja ihmisen kokoinen eli kainutlaatuinen, Kinnunen kertoo.

PROJEKTIKOORDINAATTORI Salla-Maija Hakolan mukaan Kainuun tarjoamaan kokonaisuuteen kuuluvat hyvä ja turvallinen asuinympäristö sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Asumismahdollisuudet alueen kunnissa ovat erinomaiset.

– Luonto on lähellä ja luonnonystävät tietävät, miten mahtavia elämyksiä Kainuun luonto voi tarjota. Kainuu on muun muassa kolmen kansallispuiston maakunta, tuoreimpana mahtavana retkeilyalueenakin tunnettu Hossa Suomussalmella, Hakola sanoo.

RekryKainuu on Kainuun liiton ja Kainuun Etu Oy:n hallinnoima ESR-rahoitteinen kaksivuotinen hanke (2017‒2019). Sen tavoitteena on saada osaavaa työvoimaa kainuulaisille yrityksille ja muille työnantajille.

REKRYKAINUU-HANKE 
#rekrykainuu
#kainuukutsuu 
www.rekrykainuu.fi

Kainuu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva