Järjestä
onnistuneet
kokoukset ja
palaverit

TEKSTI digimag/Heta Jyrälä KUVAT Breather/Unsplash, kokouspaikat
Onnistunut kokous tukee yrityksen imagoa. Kokousten, palavereiden ja muiden tapahtumien järjestäminen kannattaa suunnitella huolella. Sujuva kokous ja hyvät päätökset rakentuvat oikeanlaisesta tilasta, tarjoiluista sekä oheisaktiviteeteistä. Kokosimme tähän kokoustajan muistilistan sekä parhaita kuopiolaisia kokoustiloja.

Haminalahden metsästysmaja
Kokousta kansallismaisemassa

Haminalahden Metsästysseura on perustettu vuonna 1909, minkä vuoksi se on maamme vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita metsästysseuroja. Haminalahdessa sijaitsevaa metsästysmajaa ja saunaa vuokrataan, ja ne voi vuokrata joko yhdessä tai erikseen. Majassa on 60 istumapaikkaa. Metsästysmajalla järjestyvät näppärästi elämykselliset kokoukset, koulutukset, perhejuhlat ja muut tapahtumat. Pitopalvelun majalle järjestää Ravintola Hyvä Huomen, jonka herkulliset ruuat takaavat maukkaan kokouspäivän. Kokouspäivän voi viimeistellä pulahtamalla saunasta raikkaaseen järviveteen.

Haminanlahden Metsästysseura ry
Kasperintie 111, Kuopio
p. 044 581 0457, jukka.m.timonen@dnainternet.net
www.haminalahdenms.fi

Henkan sauna
Totisesti Kuopion kuumin

Henry’s Pubin vieressä sijaitseva saunatila on viihtyisä kokonaisuus parillekymmenelle hengelle. Löylyihin mahtuu kerrallaan viisi henkeä. Tiloissa on kolme suihkua. Viihtyisässä loungessa on iso ruokapöytä 10–12 hengelle, jääkaappi, mikro, TV ja jytäsoitin. Lämmin tunnelma kruunataan kunnon syömingeillä. Ruokatilaukset toteuttaa toiveiden mukaan Ravintola Intro. Oheisviihteen, kuten Singstarin ja muut pelivehkeet, järjestää Real Albert Promotion.

Henkan sauna
Kauppakatu 18, Kuopio (käynti Lapinlinnankadun puolelta)
p. 010 271 4702
www.henryspub.net/sauna

Juhla- ja kokoustila Wanha Kirjasto
Tyylikkäästi lähellä 

Juhla- ja kokoustila Wanha Kirjasto sopii kokouksien, seminaarien ja juhlien järjestämiseen. Tilaan mahtuu jopa 180 henkilöä. Jynkässä sijatsevat tilat ovat keskustasta vain 8 kilometrin päässä, joten kulkeminen onnistuu myös näppärästi julkisilla liikennevälineillä. Autoille on varattu reilusti parkkitilaa. Moderni kokoustekniikka varmistaa onnistuneen kokouksen. Lisäksi tilassa on esiintymislava. Paikan erikoisuus on noutopöytä, joka katetaan savolaismallisen veneen päälle. Tilassa on käytössä 180 henkilön astiasto, liinat, astianpesulinjasto ja kylmäsäilytyskaapit juomille ja ruoille.

Ravintola Käskynkkä
Soikkokuja 12, Kuopio
p. 017 361 3411, palaute@kaskynkka.net
www.kaskynkka.net

Hotelli Cumulus City Asema Kuopio
Ideaalit tilat 

Rautatieaseman kupeessa, Kuopion keskustassa sijaitsevassa Cumulus-hotellissa on viisi erikokoista kokoustilaa. Kaikki tilat ovat remontoituja ja valittavana on jopa 50 henkilön kokoustila. Tilojen perusvarusteluihin kuuluvat muun muassa videotykki ja valkokangas, dokumenttikamera, Blu-Ray-soitin, lehtiötaulu ja muistiinpanovälineet. Hotellissa on myös erillinen saunakabinetti ja ryhmätyötila 10–15 henkilölle. Kokoustarjoiluista vastaa Ravintola Huviretki hotellin yhteydessä. 

Cumulus City Asema Kuopio
Puijonkatu 32, Kuopio
p. 0200 481 24 (0,17 €/puh + 0,75 €/min), kuopioasema.cumulus@restelhotels.fi
www.cumulus.fi

Hotelli Cumulus City Keskusta Kuopio
Korkeatasoisesti keskustassa

Cumulus tarjoaa kokoustajalle menestyksekästä palvelua Kuopion ydinkeskustassa. Hotelli palvelee niin liikematkailijoita kuin yksityisasiakkaitakin. Hotellin kokous- ja juhlatilat ovat moderneja ja monikäyttöisiä. Kokouspakettiin sisältyy tilojen lisäksi kokousvälineet sekä ruokailut. Käytettävissä on yhteensä viisi erillistä kokous- tai juhlatilaa. Historiallisessa Atlas-salissa voit järjestää juhlan tai kokoontumisen jopa 100 henkilölle. Cumulus City Keskusta Kuopion monipuoliset ja laadukkaat oheispalvelut ovat kokousasiakkaiden käytettävissä. 

Cumulus City Keskusta Kuopio
Haapaniemenkatu 22, Kuopio
p. 0200 481 25 (0,17 €/puh + 0,75 €/min), kuopiokeskusta.cumulus@restelhotels.fi
www.cumulus.fi

Hotelli IsoValkeinen
Kaikenkokoisiin tilaisuuksiin

Hotelli IsoValkeinen on 12 kokoustilallaan ja noin tuhannella asiakaspaikallaan yksi Pohjois-Savon suurimmista kokous- ja tilaisuusjärjestäjistä. Tiloissa on laadukas kokoustekniikka ja nopea nettiyhteys. Laaja, ilmainen pysäköintialue ja helppo saavutettavuus sekä erinomaiset ravintolapalvelut ovat paikan vahvuuksia. Hotellin 100 huoneesta yli puolet on remontoitu. Myös ruokaravintola, hotellin vastaanotto ja lobbybar ovat käyneet läpi täyden remontin. Suunnitteletpa kokousta, koulutusta tai juhlaa henkilökunta auttaa sinua täydellisen tilaisuuden tekemisessä.

Hotelli IsoValkeinen
Majaniementie 2, Kuopio
p. 017 5396 100, sales@isovalkeinen.com
www.isovalkeinen.com

Hotellilaiva Wuoksi
Elämyksen Wuoksi

Wuoksi sijaitsee Kuopion sataman syleilyssä, Kallaveden äärellä. Tarjolla on ainutlaatuiset puitteet niin pikapalavereihin kuin viikonlopun yli kestäviin rientoihin. Komentosillan sali ja aurinkoterassi vetävät jopa 80 henkeä, majoituspaikkoja yli 50 hengelle. Saat yritystilaisuuksista ja sukujuhlista ikimuistoiset upean miljöön sekä lämminhenkisen palveluotteemme ansiosta. Pienimuotoisiin tilaisuuksiin asiakas voi tuoda tarjottavat halutessaan itse, suurempiin juhliin ruoat toimitetaan catering- tai ravintolatoimijalta. Anniskeluoikeuksia hotellilaivassa ei ole, joten mahdollisista kuplivista vastaa asiakas itse. Wuoksin kautta järjestyy myös esiintyjät ja muu ohjelma. Pienenä perheyrityksenä hotellilaiva Wuoksi voi vastata hulluimpiinkin toiveisiin.

Hotellilaiva Wuoksi
Koljonniemenkatu 1A, Kuopio
p. 0400 720 600, info@wuoksi.fi
www.wuoksi.fi

Koivumäen kartano
Perinteikäs kohtaamispaikka

Perinteikäs 110-vuotias Koivumäen kartano tarjoaa tilat pieniin ja suuriin kokouksiin. Kartano toimii myös upeana juhlapaikkana, jonne mahtuu yhteensä huoneet yhdistämällä 150 vierasta. Kokouspäivän kruunaavat kartanon maukkaat tarjoilut. Kartanon kellarissa, entisen pakarituvan tiloissa, on tyylikäs puulämmitteinen sauna, jonne mahtuu 10–20 kylpijää. Saunan yhteydessä on pieni ulkoterassi ja saunakabinetti, joka toimii myös kokous- ja ruokailutilana. Kokouslöylyt viimeistelee Finlandia -sauna, joka on höystetty nimensä mukaisella musiikilla ja kuopiolaisilla Lignell&Piispasen tuotteilla

Koivumäen Kartano
Koivumäenkuja 18, Kuopio
p.  017 3614 291, kartano@koivumaenkartano.com
www.koivumaenkartano.com

Palvelualan Opisto Kuopio
Perinteitä ja osaamista

Palvelualan Opisti Kuopio on perinteikäs rakennus, josta löytyy koulutustilat sekä isommille että pienemmille ryhmille. Tiloja voidaan helposti muokata asiakkaan toiveiden mukaan. Tilat sopivat erinomaisesti myös juhlatilaisuuksiin. Rakennuksessa oleva atk-luokka puolestaan on mitoitettu viidelletoista henkilölle. Lisäksi koulu vuokraa kahta modernia opetuskeittiötä ruokasaleineen. Luokkatiloista löytyy nykyaikainen Smart Board, tietokone, valkotaulu, dataprojektori sekä dokumenttikamera. Kokoustarjoilut järjestyvät aulakahviosta ja opetuskeittiöstä.

Palvelualan Opisto Kuopio
Asemakatu 4, Kuopio
p. 044 035 5618, info@paok.fi
www.paok.fi

Rauhalahden lomahuvilat
Oivallinen vaihtoehto

Rauhalahden Lomahuvila sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä, mutta silti vain lyhyen matkan päässä Kuopion keskustasta. Saunallinen lomahuvila tarjoaa oivallisen vaihtoehdon saunaillan viettoon. Lomahuvilassa on viihtyisä olohuone takalla, täysin varusteltu tupakeittiö, ulkoterassi ja luonnollisesti sauna. Olohuoneen varustukseen sisältyy myös pieni taulu-tv ja WiFi-yhteys. Keittiössä vierailijan käytössä on liesi, uuni, mikroaaltouuni, veden- ja kahvinkeittimet sekä kylmälaitteet. Saunomisen lisäksi lomahuvilassa on yöpymismahdollisuus neljälle–kuudelle henkilölle.

Matkailukeskus Rauhalahti 
Rauhankatu 3, Kuopio
p. 017 473 000, sales@visitrauhalahti.fi
www.visitrauhalahti.fi

Ravintola Kummisetä
Tunnelmallinen kokous keskustassa

Ravintola Kummisetä on Kuopion keskustassa sijaitseva klassikkoravintola, joka tarjoaa myös tunnelmalliset kokoustilat. Ravintolan yläkerrassa on kahdesta kabinetista koostuva 40–paikkainen tilausravintola. Kokonaisuuteen kuuluu myös 70–paikkainen Kummin aitta, jonka idyllisen tunnelmallinen hirsirakennus on omiaan luomaan viihtyisän tilaisuuden. Molemmista tiloista löytyy videotykki, langaton mikrofoni ja tilausravintolasta kosketusnäytöllinen multimediascreeni. Kokousta täydentävät tasokkaan keittiön antimet, tunnelmallinen ilmapiiri ja tasokas palvelu, joissa yhdistyvät kotimaisuus, lähialueen pientuottajien tarjonta ja klassiset ruokamaut. Kysy monipuolisia kokouspaketteja.

Ravintola Kummisetä
Minna Canthin katu 44, Kuopio
Myyntipalvelu p. 044 3699 884
www.kummiseta.com

Scandic Kuopio
Kallaveden rannalla

Scandic tarjoaa joustavine tiloineen ja palveluineen upean kokousympäristön jopa 250 henkilölle sekä illallis- ja juhlatilat jopa 500 henkilölle. Hotellissa on kahdeksan helposti muunneltavaa kokoustilaa ja kolme ryhmätyöhuonetta. Upea sijainti Kallaveden rannalla ja kaupungin keskustassa luo mahtavat puitteet tilaisuuksiin. Tarjoilut ovat vertaansa vailla ja lukuisten yhteistyökumppanien avulla järjestyy monipuolista oheisohjelmaa. Valmiiksi suunnitellut kokouspaketit, joissa tila, ruoka ja juoma sisältyvät hintaan, tekevät tilaisuuden varaamisen ja järjestämisen helpoksi. Scandicilla on ympäristöystävällinen Joutsenmerkki ainoana hotellina Kuopiossa.

Scandic Kuopio
Satamakatu 1, Kuopio
p. 017 195 111, kuopio@scandichotels.com
www.scandichotels.fi

Vinkit kokouksen järjestäjälle

1 TAVOITE Mikä on tapaamisen tarkoitus ja luonne? Vapaa-aika vai työ, virallinen vai rento? Tämä määrittää millaisen tilan tarvitset.

2 AJANKOHTA Mieti tilaisuuden päivämäärä, kellonaika sekä mahdolliset “varapäivät”, jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan.

3 TAPAHTUMAKUTSUT Lähetä kutsut tarpeeksi ajoissa ja pyydä ilmoittautumaan etukäteen. Pyydä samalla tiedot erityisruokavalioista.

4 VARATTAVA TILA Haluatko perinteisen kokoustilan vai rennomman paikan, kuten sviitin tai saunakabinetin. Mieti myös, miten paikalle pääsee parhaiten.

5 KOKOUSTILAN PÖYTÄMUOTO Miten haluat osallistujien istuvan? Luokkamallisesti, diplomaatti- tai U-pöydän ääressä vai kokoonaan ilman pöytiä?

6 KOKOUSTARVIKKEET Tarvitsetko ehkä jotain erityistä vaikkapa innovatiiviseen kokoukseen? Papereita, kyniä tai äänentoistoa?

7 TARJOILUT JA ERIKOISRUOKAVALIOT Millaista tarjoilua olit ajatellut? Pientä ja terveellistä, kahvia ja kahvileipää, kolmen ruokalajin illallista.

8 MAJOITUSTARPEET Kysy majoitustarjousta ja -tarpeita jo kokousvarauksen yhteydessä.

9 TUTUSTUMINEN PAIKKAAN Käy tutustumassa ennakkoon hotellin tai muun kokouspaikan tiloihin ja tarkasta, että siellä on kaikki tarpeellinen.

10 AIKATAULUTUS Luo tilaisuudelle yksityiskohtainen aikataulu, jossa on kuitenkin liikkumavaraa. Muista varata tarpeeksi taukoja ja aikaa ruokailuille. Tiedota aikataulusta etukäteen myös kokouspaikalle.

11 OHEISOHJELMAA Sopisiko kokouksen päätteeksi saunailta tai vaikka keilaus? Tai huippuartistin esitys hotellin ravintolassa, teatterissa käynti tai herkullinen ravintola-ateria?

kokoustila
palaveri
tapahtuma

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva