Ilon kautta töihin

Ilon kautta töihin

Teksti: Digimag/Heta Jyrälä Kuvat: Digimag/Jessika Narkaus
Henkilöstövuokrausala on merkittävä työllistäjä ja tulevaisuuden kasvuala Suomessa. Keväisessä yrityskaupassa yhdistyivät Smile Henkilöstöpalvelut ja Banssi Henkilöstöpalvelut yhdeksi vahvasti kasvavaksi ja toisiaan täydentäväksi henkilöstön vuokrausyritykseksi.
Kun tarvitset tekijää:

1. Ota yhteyttä Smileen. Käydään läpi tarve ja toivotun työntekijän osaamisprofiili.

2. Sovitaan tapaaminen ja hoidetaan yritysten väliset sopimukset kuntoon. Varmistutaan siitä, että tarjoamme oikeanlaista henkilöä asiakkaalle.

3. Smile etsii sopivat ehdokkaat asiakkaan työtehtävään.

4. Esitellään työntekijäehdokkaat asiakkaalle ja asiakas valitsee työntekijän.

5. Teemme työsopimuksen työntekijän kanssa ja hän aloittaa työt.

6. Työt tehtävissä siten, että Smile toimii työnantajana, jolloin työntekijä on vuokratyöntekijänä asiakkaalla. Tai vaihtoehtoisesti työntekijä voidaan rekrytoida suoraan asiakasyritykseen.

Yhtenä Suomen suurimpana toimijana tarkoituksena on kehittää niin liiketoimintaa kuin koko alan tulevaisuutta sekä toimia suunnannäyttäjänä laajan toimialatuntemuksen ja asiantuntevan palvelun kautta. Yritysten kannalta henkilöstöpalveluyritysten kanssa rekrytoinnin osumatarkkuus paranee, sillä työvoiman tarve määritellään todellisen tilanteen mukaan. 

Kuopion aluejohtaja Marko Melamies kertoo henkilöstövuokrauksen olevan helppo ja kustannustehokas tapa uuden työnvoiman hankkimiseen. Pätevät ja osaavat ammattilaiset löytyvät joustavasti, jolloin asiakasyritykset voivat keskittyä puhtaasti omaan tekemiseen.

‒ Rekrytointi on kallis prosessi, varsinkin, jos se epäonnistuu, tähdentää Melamies.
Yrityskaupan myötä Smilen toimialatuntemus täydentyi uudella osaamisella. Asiantuntemusta ja osaajia löytyy ravintola-alan, rakentamisen, teollisuuden, logistiikan, kunnossapidon, ICT:n ja toimiston sekä terveydenhuollon alalle. Jokaisella toimialalla on omat asiantuntijat, jotka tuntevat alan erityispiirteet kuin omat taskunsa. Molemmilla yrityksillä on avoin yrityskulttuuri sekä samanlaiset, ihmisläheisyyttä, ammattiylpeyttä, yrittäjyyttä ja positiivisuutta, korostavat arvot. Syksyllä toimistot muuttavat saman katon alle osoitteeseen Kauppakatu 48.

Kun tarvitset töitä:

1. Vieraile www.smilepalvelut.fi -sivuilla. Selaile sopivia työpaikkoja ja valitse paikka, johon haluat hakea.

2. Jätä työhakemus suoraan järjestelmäämme tai soita yhteyshenkilölle suoraan.

3. Ota yhteyttä työpaikassa merkittyyn yhteyshenkilöömme.

4. Sovi haastatteluaika.

5. Esittelemme pätevät hakijat asiakkaallemme, jonka valinnan jälkeen sovitaan töiden aloitus.

6. Työt alkavat.

MELAMIES KERTOO, että työstä syntyy iloa, kun tekijät ja tekemätön työ kohtaavat. Henkilökohtaisella palvelulla henkilöstöasiat hoituvat tehokkaasti ja asiakas löytää päteviä osaajia toimintansa tueksi.

‒ Esimerkiksi rakentamisen ja teollisuuden alalla eletään eri mittaisten projektien ja sesonkien mukaan, joten henkilöstön vuokraaminen on todella käytetty tapa, sillä työntekijöiden määrää voidaan skaalata todellisen tarpeen mukaan, valottaa aluejohtaja Vesa Vesterinen.

Henkilöstövuokrauksesta on tullut erityisesti nuorten helppo tapa työllistyä. Palvelun kautta voi sopia niin yksittäisiä työkeikkoja kuin pidempiäkin rupeamia. Työnhakijan omat toiveet ja aikataulut ratkaisevat, joten tehtäviä voi ottaa silloin, kun se sopii omaan tilanteeseen. Myös uutta uraa voi olla helpompi kokeilla tai etsiä vuokratyön kautta.

‒ Etsimme jatkuvasti uusia osaajia ja kauttamme voi etsiä töitä joustavasti. Nykytrendinä on, että nuoret eivät halua sitoutua perinteisiin työaikoihin vaan töitä halutaan tehdä oman rytmin mukaan, kertoo Vesterinen.

‒ Kun työskentely on joustavaa, syntyy oikeaa asennetta, jonka myötä osaaminen ja ammattiylpeys kasvavat. Väitämme, että synkistelyt loppuvat, kun saamme työn ja tekijät kohtaamaan. Jokainen täytetty työpaikka luo lisää hyvinvointia. Työstä saa olla ylpeä, tiivistävät Melamies ja Vesterinen.

Smile Henkilöstöpalvelut Kuopio
Kauppakatu 48
www.smilepalvelut.fi

Smile
Banssi
henkilöstövuokraus
työllistyminen
Bisnes2017

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva