Hyvinvoiva
työntekijä
on yrityksen
kulmakivi

Teksti: Digimag/Emma Heinonen Kuvat Huippu Center
Virkeä, motivoitunut ja terve työntekijä on monelle yritykselle kullanarvoinen asia. Yritykset järjestävätkin nykyään erilaisia liikunta-aktiviteetteja työntekijöilleen.

Liikuntakeskus Huippu Centerin toimitusjohtaja Jenni Pohjolaisen mukaan vastuullinen yritys kiinnittää huomiota työntekijöidensä hyvinvointiin. Terveelliset elämäntavat ja säännöllinen liikunta tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sitä kautta auttavat myös työssä jaksamisessa.

‒ Jos liikkuja syö terveellisesti niin hän pysyy terveempänä, mikä taas vähentää sairauspoissaoloja, Pohjolainen konkretisoi.

KUNTOKESKUKSESTA LÖYTYY yrityksille erilaisia vaihtoehtoja henkilöstön hyvinvointiin ja liikkumiseen. Yhtiöt voivat hankkia työntekijöilleen muun muassa yhteisiä kuukausikortteja kuntosalille, joita voivat käyttää useat henkilöt. Huippu Center tarjoaa myös räätälöityjä paketteja esimerkiksi virkistysiltapäiviin, jotka voivat sisältää ryhmäliikuntatunnin, trampoliinilla tehtävää urheilua joko ohjaten tai omatoimisesti, Personal Trainerin ohjaaman kuntosaliin tutustumisen tai hyvinvointiluennon. Luennot toteutetaan yhteistyössä hyvinvointivalmentaja Marja Qvistin kanssa, jolla on kilpaurheilijatausta. 

Yrityksen yhteinen liikuntahetki suunnitellaan juuri yrityksen alaan sopivaksi. Esimerkiksi toimistotyöntekijöiden kanssa Personal Trainer voi käydä läpi niska-hartiaseutuun ja ryhtiin vaikuttavia liikkeitä kuntosalilla. Kuntokeskuksesta voi myös varata vain työporukan kesken esimerkiksi ryhmäliikuntatunnin kerran viikossa tai muutaman kerran kuukaudessa. Pohjolaisen mukaan hyvä tapa motivoida henkilöstöä liikkumaan on mahdollistaa erilaiset aktiviteetit.

 

‒ Jos yritys saa muutamankin henkilön innostumaan liikkumisesta, niin se usein vaikuttaa myös ruokavalioon ja nukkumiseen. Kun ”pyhä kolminaisuus” toimii, se heijastuu myös työelämään ja arjessa jaksamiseen, Pohjolainen pohtii.

LIIKKUMISTA ON hyvä harrastaa myös työpaikalla. Taukojumppa auttaa jaksamaan paremmin. Esimerkiksi erilaiset avaavat harjoitteet kepillä, käsien ja hartioiden pyörittelyt ja pienet venytykset virkistävät kehoa ja mieltä.

‒ Tarjolla myös suuria jumppapalloja toimistoihin. Pallon päällä istuessaan joutuu hakemaan aktiivisesti tasapainoa ja ryhtiä, joka on erilaista, mihin kroppa on tottunut perinteisessä toimistotuolissa, Pohjolainen avaa.

Ennen tai jälkeen työpäivän oleva ryhmäliikuntatunti on myös hyvä keino saada työntekijät liikkumaan. Työn ulkopuolinen, yhteinen harrastus rakentaa myös yhteisöllisyyttä henkilöstön kesken.

KUNTOSALIKORTIN voi hankkia työntekijälle myös siten, että yritys maksaa hinnasta puolet, jolloin työntekijän on taloudellisesti helpompaa aloittaa liikkuminen. Pohjolaisen mukaan tukemalla liikunnallisuutta, yritys osoittaa olevansa kiinnostunut työntekijöidensä hyvinvoinnista.

Tiloissa on myös mahdollista järjestää liikunnalliset pikkujoulut. Kivikasakiukaat antavat rentouttavat löylyt urheilusuorituksen jälkeen, muistuttaa Pohjalainen.

 

Huippu Center
Siikaranta 9, KUOPIO 
Puh. 044 753 1109
www.huippucenter.fi

 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva