Ergonomia osana terveellistä työntekoa

Ergonomia osana
terveellistä
työntekoa

TEKSTI Digimag/Teemu Viemerö KUVA OffiStore Oy
Työ kuormittaa fyysisesti työntekijäänsä – oli sitten kyseessä ruumiillinen työ moottorisahan kanssa metsässä tai istumatyötä vaativa toimistotyö. Ruumillista työtä helpotetaan koneilla ja laitteilla, toimistotyöntekijän työtä toimistokalusteilla ja -välineillä.

Selkä- ja niskasäryt sekä rannekivut ovat yksiä monista tutuista toimistotyöntekijöiden kirouksista. Tällöin puhutaan fyysisestä ergonomiasta, joka käsittelee ihmiskehon vastauksia fyysisiin fysiologisiin kuormiin. Hyvän ergonomian suunnittelussa huomioidaan muun muassa työpistettä ja työtilaa, työvaatimuksia ja riskitekijöitä, kuten toistoa, tärinää, voimaa ja epämiellyttävät tai staattiset asennot, jotka liittyvät lihas- ja tukielinsairauksiin.

Käytettyjä sekä uusia toimistokalusteita myyvä OffiStore Oy on ollut aloittavien ja kasvavien yritysten ergonomisten hankinnoiden apuna jo vuodesta 1996 lähtien. Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Turussa toimiva yritys kohtaa päivittäin yrityksiä, jotka haluavat parantaa työntekijöidensä hyvinvointia.

‒ Yritykset panostavat ergonomiaan erittäin paljon. Useimmat työpöydät myydään sähköpöytinä, jolloin työskentely seisaaltaan on mahdollista. Usein myös erilaiset satula, ja aktiivituolit kuuluvat työpisteeseen. Tällaisia tuoleja käyttäen saadaan keskivartalon lihakset aktivoitua. Hyvä ergonomia lisää työhyvinvointia ja jaksamista työssä yhtenä osa-alueena. Esimerkiksi muutaman sairaslomapäivän hinnalla saa uuden sähköpöydän. Jos sillä saa työntekijän selkävaivoja ja sairaspoissaoloja vähennettyä, lienee sellaisen hankinta on harkinnan arvoinen, yrittäjä Sami Katila kertoo.

‒ Aloittava yritys yleensä hankkii perustyöpisteet, joihin kuuluvat pöytä, tuoli, laatikosto ja kaappi, sekä tapauskohtaisesti myös neuvottelu- ja kahviryhmän. Meiltä löytyy monenlaisia säilyttimiä henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämiseen, kuten pukukaappeja ja lokerikkokaappeja. Kaikki kalusteemme ovat työsuojelulain mukaisia ja käyttöturvallisia, Katila jatkaa.

YRITYKSET SAAVAT tukea työn fyysisen kuormituksen tunnistamiseen, terveysriskien arvioimiseen ja kuormittumisen vähentämiseen työterveyshuollosta sekä kalustesuunnitelmaa tehdessä Offistoren ammattitaitoisilta myyjiltä. 

OffiStore Oy
Suvannontie 7, 70780 Kuopio
Risto Pesonen, puh. 0102 311 262
kuopio@offistore.fi 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva