Elementtirakentamisen
mestarit

teksti digimag/heta jyrälä kuva pixabay
Perheyrityksen menestystarinaa siivittää joustavuus ja nopea mukautuminen muuttuviin tilanteisiin. Menestyksen takana on hyvä henkilökunta, huippuosaaminen, oikea tuotevalikoima ja oikeanlainen johtaminen.
Saarelaisen vinkit vientiin

• Perheyritys voimavaraksi
Pienempi mittakaava ja kevyt kulurakenne auttavat menestymään ja sopeuttamaan liiketoimintaa.
• Kymmenottelijan taidot ja laaja verkosto
Laulamalla ja leikkimällä eivät hommat tapahdu. Pärjäämiseen tarvitaan paljon eri taitoja. Laaja kumppanuusverkosto mahdollistaa isompien kokonaisuuksien viemisen sekä antaa uskottavuutta. 
• Riittävästi aktiivisuutta
Jos halutaan saada liike aikaan, narua pitää vetää, sillä työntäminen ei onnistu.
• Nopea kasvu
Paras yhdistelmä kasvuun on hyvä henkilökunta, oikea tuotevalikoima ja oikeanlainen johtaminen. Lopuksi tarvitaan vielä hitunen onnea.

betonimestarit oy
Ahmolantie 3, Iisalmi
puh. 020 743 3900
www.betonimestarit.fi

 

Menestynyt perheyritys Betonimestarit Oy perustettiin vuonna 1988, jolloin omistaja Seppo Saarelainen osti kumppaninsa kanssa iisalmelaisen konkurssipesän. Yritys tunnetaan tuottamistaan ratkaisuista, rakennusosista, betonielementeistä sekä niihin liittyvistä palveluista. Ensimmäisenä vuonna yritys teki viiden miljoonan markan liikevaihdon.

Synkimpinäkin lamavuosina toimintaa laajennettiin rohkeasti. Liikevaihto koki hurjan kasvun ja peräti 40-kertaistui 10 vuodessa.

Laajeneminen tapahtui yritysostoin sekä vuokraamalla konkurssiin menneitä yrityksiä. Toimintaa laajennettiin myös Ruotsin puolelle Haaparantaan. Vuoden 2000 alussa yhtiö myi kolme yritystään ja lähti kilpailukiellon päätyttyä vuonna 2002 tekemään uusia investointeja, jolloin yritys lähti jälleen nopealle kasvu-uralle.

‒ Vaikeinakin aikoina yritys pärjäsi sopeuttamalla toimintojaan. Perheyrityksellä oli kevyempi rakenne, jolloin joustaminen ja mukautuminen tilanteeseen on ollut suuryrityksiä helpompaa. Tällä hetkellä yrityksellä on useita toimipisteitä sekä tytäryhtiö Suomen laajuisesti, kertoo hallintojohtaja Sirkku Saarelainen

.
Kuopiolaisille yrityksen kädenjälki näkyy muun muassa Kuopio-hallin, Ikean sekä Prisman muodossa. Toimimme näiden suurrakennusten elementtitoimittajana.
‒ Parhaimmillaan olemme isojen ja vaativien kohteiden elementtirakentamisessa. Esimerkiksi liiketilat, kauppakeskukset ja areenat ovat meidän heiniämme, Saarelainen jatkaa. 
Kansainvälisyyttä yritys on rakentanut määrätietoisesti.

‒ Intian markkinoille haluttiin mennä sijoitusyhtiö Invest Saarelaisen kautta. Yhtiöllä on osuus paikallisesta tehtaasta, Saarelainen kertoo.
Kehittyviä markkinoita, kuten Afrikkaa, puolestaan tutkii konsernin BMS Engineering Oy. Tämän yhtiön toiminta painottuu koulutusvientiin ja paikallisten apuna elementtitehtaan toiminnan käynnistämisessä. Lisäksi yhtiö voi toimia vähemmistöosakkaana, konsulttina tai esimerkiksi rakentaa elementtitehtaan avaimet käteen -periaatteella.

‒ Kehittyvien maiden markkinat ovat haasteellisia, sillä siellä on monenlaisia ongelmia korruptiosta osaamisen puutteeseen. Pidämme kuitenkin ovia auki ja haluamme viedä maailmalle oman osaamisemme elementtirakentamisesta, Saarelainen kertoo.

Betonimestarit ovat keskittyneet ainoastaan betonielementtien valmistukseen, suunnitteluun, asentamiseen ja myyntiin Skandinavialla. Tällä hetkellä yritys painottaa Suomen ja Ruotsin markkinoille sekä tähyää Venäjän suuntaan. Iisalmen tehtaan pihalla on oma ratapiha, mikä mahdollistaa isojen toimituskokonaisuuksien viemisen tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti, niin kotimaan sisälle kuin ulkomaillekin. 

‒ Kaiken kaikkiaan rakentamisen alalla menee todella hyvin. Viimeisimmäksi saimme ison tilauksen Ruotsiin, jossa rakennamme valtavaa nestekartonkisellutehdasta. Sinne kuljetetaan noin 80 000 tonnia elementtejä, joten hommia riittää, kiteyttää Saarelainen.

BM-ryhmä lyhyesti

Perustettu vuonna 1988
liikevaihto noin 60 miljoonaa euroa / vuosi
henkilöstö noin 210
BM-toimipaikat Iisalmi, Haapavesi, Kuopio, Nastola, Vantaa, Turku, ja konsernin muut yksiköt Tukholma, Tarto, Riika
ryhmä Betonimestarit Oy, BMS Engineering Oy 
sekä Invest Saarelainen Oy

 

kuopio
työ
Ura

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva