Digitaaliset ratkaisut työhyvinvoinnin edistäjinä

Digitaaliset
ratkaisut
työhyvinvoinnin
edistäjinä

Teksti Digimag/Sisko Korhonen Kuva Digimag/Mirka Happonen
Digitalisaatio avaa oven jouhevampaan asiakaspalveluun ja parempaan vuorovaikutukseen.

Työpaikkojen ikuisena haasteena ovat kommunikaatiokatkokset ja lukuisat sähköpostit, jotka jäävät helposti roikkumaan. Palvelupyyntöjä katoaa ja asiakkaille vastaaminen kestää. Digitalisaatio helpottaa jokapäiväistä työntekoa, kun kaikki tieto ja käydyt keskustelut ovat samassa paikassa. Samalla se lisää joustavuutta ja työn mielekkyyttä, kun työnteko hoituu myös etänä.

Teknologia on kehittynyt huimasti, ja saatavilla on uusia järjestelmiä ja ohjelmia. Perehdyttäminen jää monesti puolitiehen, mikä aiheuttaa turhaa stressiä ja palvelu huononee. Tuottavuutta ja Digitaalisia Palveluita Liiketoiminnan Avuksi –hanke pyrkii vastaamaan digitaalisuuden haltuun ottamisen haasteeseen. Pyrkimyksenä on löytää yrityksille oikeat digitaaliset välineet omaan työskentelyyn ja opastaa niiden käytössä, esimerkkinä O365, Efecten ITSM-työkalut.

– Pohjois-Savossa digistrategiaa on harvalla käytössä ja siksi osaamista kaivataan lisää, hankkeen tutkimuspäällikkö Marko Jäntti sanoo.

− Tarkoituksena on tuoda hallinnan tunne. Työntekijät eivät pysty hahmottamaan missä mennään, jos tieto on pirstaleista. Digitalisaatio säästää myös luontoa, Jäntti jatkaa.

– Fyysiselle paperille ei ole tarvetta ja etätyöskentelyn ansiosta työmatkojen aiheuttama ympäristörasite vähenee, kertoo hankesuunnittelija Henri Lindström.

ESIMERKIKSI MAINOSTOIMISTO Funlus Oy on ottanut hankkeesta kaiken hyödyn irti.

– Tehtävienhallinta ja verkottuminen ovat parantuneet ja olemme pystyneet kilpailemaan verkkopalveluissa, yrityksen toimitusjohtaja Markus Aho kuvailee.

TUPLA-hanke
(S21138, ELY)
Marko Jäntti, FT, hankkeen vastuullinen johtaja, puh. 040 355 2375
Henri Lindström, hankesuunnittelija, puh. 050 306 2158
www.uef.fi/web/tupla

digimag
Bisnes
digitalisaatio
tupla-hanke

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva