Bussit löytyvät mobiilista

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Vilkku
Kuopion seudun joukkoliikenne on nyt nimeltään Vilkku, joka muistuttaa kaikkia viisaasta liikkumisesta. Vilkusta löytyy uusia arkea ja liikkumista sujuvoittavia digipalveluita osoitteesta vilkku.kuopio.fi.

Jokaisella älypuhelimen omistajalta löytyy taskustaan kaikki tieto sujuvampaan joukkoliikenteen käyttämiseen. Puhelimella voi nyt ostaa matkalipun, tutkia parhaat reitit sekä pian myös nähdä reaaliaikaisesti missä linja-autot kulkevat.

Heinäkuun alussa otettiin käyttöön Vilkku-mobiililippu, joka on oiva vaihtoehto käteiselle. Mobiilisovelluksen avulla ostettava matkalippu passaa hyvin myös satunnaisempaan liikkumiseen esimerkiksi työmatkailijoille tai turisteille. Waltti-kortti pysyy ennallaan.

‒ Mobiililipusta on tullut hyvää palautetta ja käyttäjiä tulee koko ajan lisää. Sovellus on helppo, nopea ja turvallinen vaihtoehto, iloitsee Viisaan liikkumisen hankkeen projektipäällikkö Jouni Huhtinen. Mobiililipun voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla, kuten puhelinlaskun yhteydessä, pankki- tai luottokorteilla tai Svea-maksuna.

MYÖS JOUKKOLIIKENTEEN reittiopas on pistetty uuteen uskoon. Elokuun alussa julkistettu Vilkku-reittiopas on tehty digitransit-alustalle, jota käytetään useissa muissakin Suomen kaupungeissa. Reittioppaassa on panostettu mobiilitoimivuuteen, jolloin sovellus toimii kaikilla päätelaitteilla.

‒ Uusi palvelu muokkautuu käyttäjän mukaan. Matkapuhelimella sovellus käyttää paikannusta, jolloin reittiä etsiessä tarvitsee kirjoittaa vain määränpää. Opas myös osaa ehdottaa bussien lisäksi kävely- tai pyöräreittejä, avaa Huhtinen.

‒ Syksyn aikana kilpailutetaan myös linja-autojen paikannusjärjestelmä, jolla saadaan reaaliaikaista tietoa missä bussit menevät. Reittiä voi seurata keskeisille paikoille sijoitettavista infotauluista tai reittioppaasta. Aina ehtii ajoissa pysäkille, naureskelee Huhtinen.

Uudistuksia koordinoi Viisaan liikkumisen hanke, joka alkoi vuoden 2016 marraskuusta ja kestää vuoteen 2019 kevääseen. Digiuudistusten lisäksi hanke suunnittelee Kuopioon kaupunkipyöräjärjestelmää, joka tulee käyttöön viimeistään vuonna 2019. Hanke pyrkii ohjaamaan ihmisiä liikkumaan julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä tai kävellen. Tavoitteena on vähentää kaupunkialueen päästöjä ja ruuhkia.

Mobiilisovellus

Lataa Vilkku-mobiilisovellus maksutta Android- tai iOS-puhelimien sovelluskaupasta. 
Ohjelma on myös osoitteessa: 
www.payiq.net/kuopio

Uusi reittiopas löytyy osoitteesta: 
kuopio.digitransit.fi

 

Vilkku - Kuopion seudun joukkoliikenne
Asiakaspalvelu 
Puh. 0800 918 511 
tai 017 185 044
vilkku.kuopio.fi

Vilkku
Työ ja ura

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva