Arjen näppärät

ateriat

Teksti: Ulriikka Myöhänen Kuva: Pekka Nuutinen
Kuopiossa on vastikään lanseerattu konsepti, jonka tarkoituksena on helpottaa arjen pyörittämistä ja vähentää viikoittaista ruokakaupassa hyörimistä. Komeron ruokapussit pitävät sisällään tuoreet ja s

Konseptin taustalla on oma tarve, ja idealla on kaksi isää, minä ja Jussi Räisä. Pohdimme yhdessä, että jokin tolkku on saatava päivittäisiin ruokaostoksiin töiden jälkeen. Arkiruoat toistavat usein samaa kaavaa, ja niiden suunnitteluun menee aikaa. Ryhdyimme siis hahmottelemaan unelmaratkaisua arjen helpottamiseksi niin, että kotimatkalla voi napata mukaansa huippukokin suunnitteleman aterian järkevään hintaan, HopShop Oy:n toimitusjohtaja Pekka Nuutinen kertoo. 

Vaikka tarjolla on jo palveluja, joiden avulla ruokaa saa tilattua postin pakettiautomaatteihin, on uusi kuopiolainen konsepti jopa globaalistikin ainutlaatuinen. Kun uudet automaatit tulevaisuudessa astuvat kaupunkikuvaan, ei ennakkotilauksia Nuutisen mukaan enää tarvita.

- Idean sparraus aloitettiin puolitoista vuotta sitten, jolloin sitä esiteltiin kaupanalan johtajille ja konseptin kehittelyä jatkettiin. Toukokuussa toimintamallia testattiin Helsingissä pop up –kaupan muodossa. Kokeilu osoitti, että palvelulle on tarvetta ja se on mieleinen. Kuopiossa ateriakokonaisuuksia saa ainakin kesän ajan ennakkotilauksena. Todennäköisesti ruokakassit tulevat seuraavaksi myyntiin joihinkin pääkaupunkiseudun kauppoihin, ja automaattien pilotointi aloitetaan sen jälkeen, Nuutinen kaavailee.

Yllättävää toukokuisessa Helsingin kokeilussa oli se, että palvelu nousi myös vanhempien, jopa 80-vuotiaiden asiakkaiden suosioon. Syy voi olla konseptin helppoudessa ja järkevässä ateriakoossa. Kaupassa käynti voidaan kokea raskaana, ja perinteiset pakkauskoot ovat usein isoja yksin eläjille.

- Tärkeää on, että kotitaloushävikki pienenee, ja siksi ruokapusseissa on sisältöä juuri sopivasti kahteen ateriaan. Jääkaappiin ei siis jää tähteeksi avattuja purnukoita vaan korkeintaan valmista ruokaa, joka on helppo lämmittää seuraavana päivänä. Panostamme myös laadukkaisiin raaka-aineisiin. Ateriakokonaisuudet suunnitellut julkkiskokki Henri Alén on sanonut, että vaikka olisi kuinka hyvä kokki, niin raaka-aineiden on oltava laadukkaita, Nuutinen painottaa.

Konsepti ja sen nimi tuo mieleen perinteisen ruokakomeron, joka on nykyaikaistettu. Nimen taustalla on kuitenkin toinenkin ajatus.

- Huippukokki on suunnitellut ruokakassien ateriat, ja me kaikki tiedämme, että kokki pystyy valmistamaan maukkaan ruoan, olipa kaapissa lähes mitä raaka-aineita tahansa. Komerosta löytyy aina ainekset maukkaaseen ateriaan, Nuutinen kiteyttää.

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva