Aidot reseptit, aidot tekijät

Aidot reseptit, aidot tekijät

Teksti: Ulriikka Myöhänen Kuva: Jarmo Jalkanen
Suuren suosion saavuttanut italialaisravintola poiki yrittäjäveljeksille tunnustuksen, kun Kuopionseudun uusyrityskeskus valitsi heidät vuoden 2015 uusyrittäjiksi. Toimiva resepti sekä hyvään pitsaan että kannattavaan liiketoimeen syntyy ilolla ja aitoudella.

Veljekset Francesco "Paco" Nucci ja Roberto Nucci luotsaavat Kuopiossa aitoa italialaista ravintolaa, Trattoria Sorrentoa. Nimi viittaa sekä italialaiseen kaupunkiin että perheravintolaan. Henkilökunta koostuu veljesten lapsuuden aikaisista ystävistä.

- Minulla itselläni on kokemusta yrittäjyydestä jo 90-luvulta asti. Ensimmäinen yritykseni oli pienkahvila, mutta enimmäkseen olen toiminut ICT-alalla. Työllistin tuolloin yli 20 henkilöä. Veljeni on ollut pääasiassa kokkina pääkaupunkiseudulla, Paco kertoo.

Kolmisen vuotta sitten Paco sai puhelun ystävältään, joka vinkkasi myytävänä olevasta ravintolasta. Nuccin veljekset innostuivat ajatuksesta ja ostivat paikalla aiemmin toimineen ravintolan konkurssipesän.

- Kuopiossa ei ollut oikeaa italialaista ravintolaa. Suomalaisia on huijattu, sillä italialaisessa pitsassa ei ole kebabia, pepperonia tai ananasta. Silloin kyseessä on ennemminkin piirakka Me olemme oikeasti Italiasta, emmekä käytä maan ruokakulttuuria väärin, Paco täräyttää.

Italialaisessa ruokakulttuurissa ei myöskään tunneta seisovaa pöytää, ja siksi ravintolan lounaskin tarjoillaan suoraan pöytiin. Viikonloppuisin ravintoloitsijat joutuvat passittamaan paljon halukkaita syöjiä kotiin, koska ravintola on täynnä.

- Kuopiolaiset ovat ottaneet meidät hyvin vastaan, ja yrityksemme kasvaa koko ajan. Tuomme 60 prosenttia käyttämistämme elintarvikkeista maahan, mikä antaa työlle lisäarvoa. Listoilla olevat viinit ovat myös maahantuomiamme. Meillä on oikeat reseptit ja oikeat tekijät.

Tulevaisuudessa veljekset haluaisivat lisätä omaa maahantuontia Suomeen viinien ja pienpanimo-oluiden osalta. Tällä hetkellä kolme kuopiolaista ravintolaa ostaa viinejä veljeksiltä. Myös laajennussuunnitelmia on tehty. Alustavien kaavailujen mukaan Kuopiossa on tulevaisuudessa aito italialainen viinibaari.

- Meillä on rento meininki, ja ravintolassa tuntee olevansa kuin omassa olohuoneessaan. Kokit laulavat keittiössä ja salin puolella, ja tarjoilijat huutavat toisilleen italiaksi. Uusyrityskeskus palkitsi meidät esimerkillisestä ja kannattavasta liiketoiminnasta. Olemme mitä olemme, emmekä yhtään sen enempää tai vähempää. Se on osa menestystä ja reseptiämme. Elämä pitää ottaa ilolla, Paco muistuttaa.

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva