150 vuotta 
yrittäjien
yhteistyötä

Teksti: Digimag/Heta Jyrälä Kuvat: Pixabay, Kuopion käsityö- ja tehdasseuruus ry
Moni asia on 150 vuodessa muuttunut, mutta yrittäjien kehittämishalu ja sitoutuminen yritykseensä koko sydämellään ei ole kadonnut mihinkään.

Kuopion käsityö- ja tehdasseuruus ry on perustettu 14.5.1868, ja on siten Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut yrittäjien yhdistys. Yhdistys on nähnyt kaikki Suomen historian merkittävimmät vaiheet. Ensi vuonna yhdistys juhlii 150-vuotista taivaltaan. Yhdistyksen juhlavuotta vietetään teemalla ”150 vuotta tulevaisuutta”. 

- Yhdistys on aina pyrkinyt olemaan asioiden kehittäjä sekä katsomaan tulevaisuuteen. Kouluttautuminen on aina ollut tärkeää, sillä alun perin ammattikuntien aikana yhdistys päätti mestari- ja kisällinkirjojen myöntämisestä. Henkilöstö on yrityksen merkittävä voimavara, jonka ammattitaitoa halutaan vaalia, valottaa yhdistyksen istuva puheenjohtaja ja viidennen polven konepajayrittäjä Eero Helin

ENSI VUODEN toukokuussa yhdistys järjestää juhlavuoden seminaarin, ja syyskokouksen yhteydessä puolestaan järjestetään itse juhla. Juhlan suunnitelmat tarkentuvat vuoden vaihteen jälkeen, mutta tärkeintä Helinin mukaan on se, että yhdistyksen jäsenet pääsevät viettämään rentoa iltaa keskenään. Jäsenistöön kuuluu muun muassa muotoilijoita, kampaajia, media- ja viestintäalan yrittäjiä sekä puu-, sähkö- ja metallialan parissa toimivia yrityksiä.

- Monialaisen jäsenistön etu on, että saamme laaja-alaisemmin tietoa yrittäjien asioista. Kentältä havaittuja epäkohtia viedään sitten päättäjien tietoon, Helin taustoittaa.
Helin kannustaa nuoria tulemaan mukaan toimintaan. Yhdistys tarjoaa heille mahdollisuuden verkostoitua muiden yrittäjien kanssa sekä oppia konkariyrittäjiltä. Mitä enemmän tapahtumissa käy, sitä enemmän hiljaista tietoa kertyy.

TULEVAISUUTEEN HELIN katsoo luottavaisin mielin ja uskoo, että käsityöläisyrittäjiä tullaan jatkossakin tarvitsemaan. Persoonallisesti muotoiltuja tuotteita sekä henkilökohtaista palvelua arvostetaan. Globalisaation myötä suomalaisten käsityötuotteiden markkinat voidaan viedä internetiin ja sieltä maailmalle. 

Yhdistys on Savon Yrittäjien aluejärjestö. Yrittäjäjärjestö toimii kolmiportaisesti, joten paikallisyhdistyksen jäsen saa koko Suomen Yrittäjien järjestöketjun edut. Esimerkiksi koulutukset tulevat kattojärjestön kautta. Jäsenyys on siten vaihtoehto heille, jotka kokevat pienemmän toimijan yhteisöllisyyden omakseen.

- Järjestössä toimiminen on hieno tapa oppia uutta, verkostoitua muiden yrittäjien kanssa sekä laajentaa omaa perspektiiviä maailmasta, kiteyttää Helin. 

Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry
Puheenjohtaja Eero Helin
Puh. 017 261 5617, kuopion.kts@yrittajat.fi
www.kuopionktseuruus.fi

Bisnes
Työ ja ura

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva