Tuulilasi kannattaa korjata ajoissa

Tuulilasi kannattaa
korjata ajoissa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Ehjä ja kirkas tuulilasi pitää isojen ja pienien autojen näkökentän terävänä.

Tuulilasin kulumista ja rikkoontumista voi ennaltaehkäistä parhaiten muistamalla liikenteessä turvavälit. Myös huonokuntoiset pyyhkijänsulat voivat naarmuttaa lasia, jolloin näkeminen heikkenee. 

– Kiveniskemä tuulilasissa kannattaa korjata aina ja mahdollisimman nopeasti välttääkseen koko lasin vaihtotarpeen. Suurimmillaan isku saa olla noin euron kolikon kokoinen, jotta se voidaan korjata, kertoo toimitusjohtaja Miia Airaksinen Kuopion Lasimestareilta. 

Iskuja voidaan paikata hartsin avulla. Paikkaaminen hoituu noin 20 minuutissa. Ilman paikkausta esimerkiksi tärinä ja lämpötilanvaihtelut saattavat saada jäljestä lähtemään halkeamia, minkä jälkeen koko tuulilasi on vaihdettava. Yrityksen tiloihin mahtuvat myös kuorma- ja rekka-autot lasin vaihtoon. 

Vaurioitunut tuulilasi on huomattavasti heikompi kuin ehjä, sillä tuulilasi vastaa jopa 30 prosenttia nykyauton kantavasta korirakenteesta. Kolaritilanteessa se voi pelastaa matkustajat auton etuosan runkorakenteiden ja katon painumiselta matkustamoon.

– Katsastusmiehet hoitavat hommansa hyvin, sillä he tarkastavat katsastuksen yhteydessä myös tuulilasin kunnon ja antavat tarvittaessa korjauskehotuksen, kehuu Airaksinen.

– Tuulilasin korjaaminen onnistuu pääsääntöisesti näppärästi ilman ajanvarausta, ja aina kannattaa tulla arvioittamaan tilanne maksutta, Airaksinen jatkaa.

YRITYS KUULUU valtakunnalliseen Glassdrive-autolasiketjuun, ja on kansainvälinen Sekurit –partner kumppani. Se pyrkii aina olemaan paras vaihtoehto käyttämällä aina parhaita laitteita, materiaaleja, työkaluja ja tuotteita. Ja mikä tärkeintä, varmistamalla, että auto on kokeneiden ja koulutettujen asentajien huomassa.

Ajoneuvolasien lisäksi yritys vaihtaa myös veneen ikkunoita, ja heiltä saa kaikki yksityisten ja yritysten pienet ja isot lasiratkaisut. Palveluihin kuuluvat terassi- ja parvekelasitukset, sisustuslasitukset ja ikkunoiden korjaukset. Lisäksi yritykseltä saa ostettua muun muassa lasia, peiliä ja muovia mittoihin leikattuna. 

KUOPION LASIMESTARIT OY 
Telkkistentie 6, Kuopio
Puh. 044 062 2132
www.kuopionlasimestarit.fi

Kuopion Lasimestarit Oy
tuulilasi
korjaus

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva