Trossi turvaa

veneilijää

Teksti: Arja Kangas Kuva: Meripelastusseura
Tiesithän, että toimintakyvyttömäksi joutuneen veneen pelastaminen on useimmiten maksullista, jos ihmishenget eivät ole vaarassa? Ihmiset viedään aina turvaan ilman korvausta, mutta jos ongelma on pelkkä venevika, on maksumiehenä veneen omistaja.

Kun vene hyytyy keskelle ulappaa eivätkä ihmishenget ole vaarassa, voi veneen siirtäminen lähisatamaan kustantaa jopa satojen eurojen verran, riippuen pelastusaluksen koosta ja tehtävän pituudesta. Meripelastusseuran kehottaa veneilijöitä hankkimaan Trossi-jäsenpalvelun, jolla voi taata itselleen maksuttoman avun. Palvelun ostolla tukee myös vapaaehtoista meripelastustyötä.

Kun palvelun on ostanut, voi lipua vesillä aika lailla rauhallisin mielin. Jos matka kuitenkin yllättäen keskeytyy ja veneessä on vikaa, saa palvelun ansiosta maksuttoman hinauksen lähimpään satamaan, jonne on saatavilla korjauspalveluja tai apua korjaajan ja veneen väliaikaisen säilytyspaikan hankkimisessa. Samalla, kun hankkii palvelun, kirjautuu myös meri- tai järvipelastusyhdistyksen jäseneksi.

Trossi voidaan myöntää EU:n huvivenedirektiivin määrittelemälle huviveneelle, joka on pituudeltaan 2,5-24 metriä. Palvelu edellyttää aina Meripelastusseuran jäsenyhdistyksen henkilöjäsenyyttä. Palvelu on niin ikään alus- ja jäsenkohtainen, jolloin yhdellä maksulla saa yhden aluksen palvelun. Kaupallisessa käytössä olevalle veneelle Trossia ei voida myöntää.

MERIPELASTUSSEURALLA ON yhteensä 65 pelastusasemaa ympäri maata rannikolla ja sisävesillä. Apuun tulee aina lähin ja tarkoituksenmukaisin yksikkö. On kuitenkin huomioitava, että tehtävät hoidetaan kiireettöminä kohtuullisessa ajassa.

Meripelastusseuran mukaan Trossi on kunnia-asia. Kyseinen tarra veneessä on selkeä kannanotto yleisen veneilyturvallisuuden puolesta, sillä maksuilla katetaan vapaaehtoisen meripelastustoiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen. Trossin hankkimisella olet mukana varmistamassa kaikkien vesillämme liikkuvien turvallista matkaa. Vuosittain vapaaehtoisilta meripelastajilta saa apua yli kaksituhatta ihmistä ja tuhat alusta.

meripelastus
meripelastusseura

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva