Trossi
turvaa
myös veneen

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Shutterstock
Ihmiset pelastetaan veden varasta aina, mutta hyytyneen veneen pelastaminen on usein maksullista. Trossi-palvelu edistää veneilyturvallisuutta.

Kun vene hyytyy keskelle ulappaa, eivätkä ihmiset ole vaarassa, on maksumiehenä veneen omistaja. Veneen siirtäminen lähisatamaan kustantaa jopa satojen eurojen verran, riippuen pelastusaluksen koosta ja tehtävän pituudesta. Suomen Meripelastusseuran mukaan keskimääräinen hinaushinta on 293 euroa.

Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelulla saa venevian iskiessä maksutonta apua. Jäsentarran myötä vesillä voi lipua rauhallisemmin mielin. Jos matka kuitenkin yllättäen keskeytyy, palvelun ansiosta veneilijä saa maksuttoman hinauksen lähimpään satamaan, jonne on saatavilla korjauspalveluja. Palvelun avulla saa myös apua korjaajan ja veneen väliaikaisen säilytyspaikan hankkimisessa. 

PALVELU ON tarkoitettu kiireettömiin tapauksiin, joissa ei ole kyse vaaratilanteesta. Palvelu takaa vastaavan avun myös Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meripelastusseuralla on yhteensä 61 pelastusasemaa ympäri maata rannikolla ja sisävesillä. Apuun tulee aina lähin ja tarkoituksenmukaisin yksikkö.

Trossi-tarra on myös kannanotto yleisen veneilyturvallisuuden puolesta. Palvelun vuosimaksuilla katetaan vapaaehtoisen meripelastustoiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen. Vuosittain vapaaehtoisilta meripelastajilta saa apua yli 3 000 ihmistä ja tuhat alusta. 

Jäsenpalvelun hankkimisen myötä veneilijä liittyy valitsemansa meri- tai järvipelastusyhdistyksen jäseneksi sekä tukee samalla vapaaehtoista meripelastustyötä. Palvelu edellyttää aina Meripelastusseuran jäsenyhdistyksen henkilöjäsenyyttä.

TROSSI VOIDAAN myöntää Euroopan unionin huvivenedirektiivin määrittelemälle huviveneelle, joka on pituudeltaan 2,5–24 metriä. Pelastuspalvelu maksaa kalenterivuosittain 80 euroa, ja jäsenedut ovat käytettävissä heti maksusuorituksen jälkeen. Lisäveneen vakuuttaminen maksaa vain 45 euroa. 

Trossi-palvelunumerosta 0800 30 22 30 saa apua 1.5.–31.10.

Trossi
Suomen Meripelastusseura
veneily
hinaus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva