Suojaa 
autosi
ruosteelta

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Ruostesuojauskäsittely nostaa auton käyttöikää ja jälleenmyyntiarvoa.

Kaikki autot ruostuvat, mutta ruostumisen tuomia kalliita remontteja voi ehkäistä ruosteenestokäsittelyllä. Käsittely tuo autolle lisää turvallisempia ajokilometrejä, vähentää ajomelua sekä nostaa auton jälleenmyyntiarvoa.

Suomen sääolosuhteet altistavat ennenaikaiselle ruostumiselle. Vaihtelevien lämpötilojen lisäksi syksyn loska ja räntä sekä talvella teiden suolaaminen ja hiekoittaminen kuluttavat autoa huomattavasti. Ruostekäsittelyllä auto kestää paremmin pohjoiset olosuhteet. 

‒ Ruostesuojausta tehdään auton kunnon mukaan. Pitkäkestoisimman hyödyn siitä saa, kun sen tekee heti uuteen autoon, neuvoo yrittäjä Jarno Martikainen Kuopion Ruoste-estolta.
Auto kannattaa jatkokäsitellä noin kolmen vuoden välein käytöstä riippuen. Tavallisessa asfalttiajossa on vähemmän lentäviä kiviä ja hiekkaa kuin maaseututeillä. Ruostekäsitellyssä autossa kivet osuvat suojapintaan, jolloin maalipinta pysyy ehjänä. Rikkoontuneen maalipinnan jälkeen alkaa ruostuminen.

‒ Jatkokäsittelyyn tuotava auto saa olla ihan umpiliassa, sillä suojausten välissä ei suositella koneellisia pesuja, kertoo Martikainen.

RUOSTESUOJAUSKÄSITTELY KESTÄÄ noin neljä päivää. Aluksi autosta puretaan muoviosat, jotta se saadaan pestyä ja kuivattua joka puolelta. Mitä uudempi auto on, sitä enemmän siinä on muovisia osia. Suoja-aineen laittamisen ja kuivumisen jälkeen auto pestään vielä päältä, jotta kotiin pääsee lähtemään puhdas auto. Yrityksen käytössä on tehokas koneellinen kuivaus, joten suojauksen voi tehdä vuodenajasta riippumatta.

Ruostesuojauksen lisäksi Martikainen on erikoistunut maalipinnan kiillotukseen ja käsittelyyn. Hän myös huoltaa ja korjaa autoja, moottoripyöriä ja -kelkkoja. Reilut kaksi vuotta yrittäjänä toiminut Martikainen oli samassa yrityksessä töissä ensimmäisen kerran jo parikymmentä vuotta sitten. 

KUOPION RUOSTE-ESTO
Rautakatu 4, Kuopio
Puh. 017 283 3833 ja 045 664 9446
kuopionruosteesto@gmail.com
www.kuopionruosteesto.fi

 

 

Kuopion Ruoste-esto Oy
ruoste
auto
ruostesuojaus
jatkokäsittely

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva