Mobiililippu 
helpottaa arkea

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Unohda kolikot – mobiililipulla joukkoliikenne on aina käden ulottuvilla.

Harrastuksiin ja muihin menoihin pääsee näppärästi bussilla. Yksittäiset kertaliput voi ostaa kätevästi Vilkku-mobiilisovelluksesta, jolloin linja-autoon pääsee hyppäämään, vaikka käteinen olisikin jäänyt nostamatta.

– Kuopiolaiset ovat ottaneet mobiililipun hyvin haltuunsa, sillä mobiililipun osuus kertalipuista on jo lähes 25 prosenttia, iloitsee joukkoliikennesuunnittelija Jukka Räsänen Kuopion kaupungilta. Hän kertoo, että mobiililippua käyttävien osuus kasvaa kuukausittain 8–9 prosentin tahtia.

VILKKU-SOVELLUKSEN KAUTTA voi myös seurata reaaliaikaisesti, missä linja-auto on menossa. Sovellus näyttää myös bussin arvioidun lähtöajan valitulta pysäkiltä. Ominaisuus helpottaa pysäkille oikeaan aikaan ehtimistä.

– Pian sovellukseen päivittyy myös Liikenne-osio, jossa näkyvät kaikki joukkoliikenteen ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet, vinkkaa Räsänen.

Sovellukseen ei ole pakko rekisteröityä, sillä lipun ostaminen tapahtuu parilla hipaisulla. Sovelluksessa on useita maksutapoja, joten lipun voi maksaa suoraan muun muassa pankki- tai luottokortilla, MobilePaylla tai puhelinlaskun mukana. Lippu on voimassa heti ostohetkestä, ja se tulee esittää kuljettajalle autoon noustessa. Mobiililippu käy maksuvälineenä linjoilla 1–86.

– Kunhan tekniikka kehittyy ja saamme kaikkiin busseihin QR-koodin lukulaitteet, saa sovelluksen kautta myös kausilippuja. Siihen asti sovelluksen kautta saa hankittua päivälippuja sekä aikuisten ja lasten kertalippuja, kertoo Räsänen. 

VILKKU
Puh. 017 185 044
joukkoliikenne@kuopio.fi
www.vilkku.kuopio.fi

Sovellus on ladattavissa Androidille ja iOS:lle.

Vilkku
mobiilisovellus
bussi
linja-auto
julkinen liikenne
lippu
Liikenne
uutiset
QR-koodi

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva