Euroopan kovin Snowcross-sarja Kuopioon

Euroopan kovin 
Snowcross-sarja
Kuopioon

Teksti Digimag/Sisko Korhonen Kuvat Teemu Kukkonen
Aikaisemmin Tahkolla järjestetty moottorikelkkakilpailu lupailee katsojille ja osallistujille päätä huimaavaa vauhtia ja upeita palkintoja.

Snowcross on Suomen nopeimmin kasvava moottoriurheilulaji, ja nyt tämä Euroopan kovin moottorikelkkojen kilpasarja saapuu Kuopioon. Snowcrossin SM-sarjan kolmas osakilpailu järjestetään Puijon pesäpallostadionilla 16.‒17.3.2019.

‒ Parhaat kilpailut alkavat molempina päivinä kello 12.30, kun sarjan kovimmat SM-luokat Pro ja Pro Lite starttaavat jännittävät karsintaeränsä. Nämä luokat nähdäänkin kisailemassa molempina päivinä, joten tapahtumaan kannattaa hankkia kahden päivän lippu, kertoo tapahtuman järjestäjän LiveSports Promotionsin toimitusjohtaja Pauli Kauppinen.

Tarjolla on kovan kilpailun lisäksi myös huikean jännittävää väliaikaviihdettä, kun Suomen ainoa FSX-ammattilainen, Jyri Keskiaho, saapuu viihdyttämään yleisöä. Keskiahon bravuuri on hurja takaperinvoltti moottorikelkalla, joka saa katsojat haukkomaan henkeään.

LAUANTAINA AJETAAN kilpaa myös yleisön suosikkiluokissa; Mini- ja Micro-Junioreissa. Näihin alle 11-vuotiaille lapsille tarkoitettuihin luokkiin odotetaan yli 40 kuljettajaa, joista 10 kuljettajan odotetaan tulevan Pohjois-Savon alueelta. Kisat pesäpallostadionilla alkavat molempina päivinä jo kello 9 naisten, harrastelijoiden ja veteraanien kilpaerillä. Sunnuntai taas on perhepäivä, jolloin kisojen lisäksi on tarjolla lapsille suunnattua sisältöä.

Yleisön iloksi kisojen tauoilla järjestetään arvontoja ja katsomoon heitetään pipoja ja T-paitoja. Paikalla on myös anniskelualue ja -katsomo, ja lisämaustetta kisoihin on lisätty näyttävällä pyrotekniikalla ja läpi päivän soitettavalla musiikilla.

‒ Erityinen uutuus Kuopion kilpailussa on lauantaina ajettava yleisöystävällinen Dominator-kilpailu. Kuljettajat jaetaan kahden hengen pareihin, joissa kuskit ajavat toisiaan vastaan kahden kierroksen verran. Hävinnyt osapuoli putoaa pois. Dominator on erittäin nopeatempoinen ja näyttävä laji, ja tätä yleisö on pyytänyt todella paljon. Dominatorin finaalit ajetaan iltavalaistuksessa noin kello 18.30, jolloin myös pyrotekniikka pääsee oikeuksiinsa, kommentoi Kauppinen.

TAPAHTUMAN KANSSA yhteistyössä toimivan ravintola Bowl D1nerin tiloissa järjestetään lauantaina kisojen jälkeen VIP-jatkot. Haastateltavien kuskien tapaamisen lisäksi ravintolassa on tiedossa maukkaita burgereita sekä oheisohjelmaa.

‒ Ennakkoliput ja myös VIP-liput ovat myynnissä Lippuagentissa. Viime talvena Tahkon kilpailussa oli paikalla reilu 2 000 kävijää, ja nyt kun olemme pesäpallostadionilla jonka yleisökapasiteetti on vajaa 2 000 henkilöä, niin on hyvin mahdollista, että tapahtuma myydään loppuun. Kehotan ehdottomasti hankkimaan liput ennakkoon, kannustaa Kauppinen.

Snowcross
Ennakkolipunmyynti www.lippuagentti.fi
Lisätietoa tapahtumasta www.snowcross.fi

 

snowcross
SM-kilpailu
Moottorikelkkailu
urheilu
LiveSports Promotions
bowl d1ner

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva