Bisnesauto helposti ja vaivattomasti

Bisnesauto 
helposti ja
vaivattomasti

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Avain vaunu
Useimmat bisnesautot ovat työsuhdeautoja, joiden lisäksi on hyöty- ja erikoisajoneuvoja. Tärkeintä auton hankinnassa on löytää yrityksen tarpeisiin järkevin ratkaisu, ja siinä auttavat autoliikkeen asiantuntijat.

Kuopion Avain Vaunun kehitysjohtaja Ahti Räsänen arvioi, että yritysautojen määrä uusien autojen myynnistä on reilu neljännes. PK-yrityksissä ei välttämättä ole määriteltyä autopolitiikkaa, joten yrityksien autot valitaan käyttäjien tietojen ja mieltymyksien mukaan. Liikkeen kautta auto saadaan suoraan valmiina pakettina. 

Asiakkaan kanssa luodaan yhdessä palveluohje, jossa käydään läpi yrityksen tarpeet ja rajat. Liikkeen kanssa mietitään ja kartoitetaan yhdessä parasta vaihtoehtoa ja niihin sopivaa ratkaisua.

Selvitettäviä asioita ovat muun muassa autojen määrä, hankintarajat, käyttötarkoitus, vuotuinen ajomäärä / vaihtoväli ja päästörajat. Palveluohjeessa määritellään myös mitä lisäpalveluita, kuten pesu- tai rengaspalveluita sekä sijaisautoja, yritys käyttää autoliikkeen kautta. 

Tiukentuneet autojen päästörajat vaikuttavat suoraan yritysautoiluun. Päästöjen mittaustapa muuttui aiemmasta NEDC-mittauksesta uuteen, paremmin todellista ajosuoritetta vastaavaan WLTP-mittaukseen. Ilmoitetut CO2-arvot nousevat tämän myötä noin 30 prosenttia, vaikka autojen päästöt eivät kasvakaan.

– Yritysautoissa yleinen CO2-arvon raja on ollut 140 g/km, mutta sitä kannattaa nostaa, tai valittavien autojen määrä jää varsin pieneksi, sanoo Räsänen. 

– Tarpeet alkavat selkiintyä, kun ne käydään läpi palveluohjeen mukaisesti. Asiakkaille on henkilökohtaiset yhteyshenkilöt niin myynnin kuin huollonkin puolella. Sopimuksessa on muun muassa määritelty omamekaanikko, joka huolehtii yrityksen autojen käytön aikaisista asioista. Sama henkilö hoitaa kaiken tilauksesta huoltoon ja työn laskutukseen, Räsänen kertoo. 

ERI RAHOITUSVAIHTOEHDOT vaikuttavat kirjanpidollisesti eri tavoin. Huolto- ja rahoitusleasing ovat näppärin valinta yritykselle. Kirjanpidollisesti se ei näy taseessa, kuten auton omistaminen. Huoltoleasing on kattavin paketti, jossa määritellään vuotuinen ajokilometrimäärä arvioiden. Paketti sisältää kaiken: huollon, kulumisesta aiheutuvat korjaamiset ja renkaanvaihdot sekä muut lisäpalvelut.

– Tällöin tietää tarkalleen, kuinka paljon kuluja syntyy kuukausitasolla. Se on helpoin, riskitön ja ennakoitu vaihtoehto. Toisissa yrityksissä auton käyttäjä ostaa menopelin itse ja saa työajoista kilometrikorvaukset, automyyjä Jari Pitkänen valottaa. 

Kuopion Avain Vaunun täysin uusittujen myymälätilojen avajaisia vietettiin toukokuussa. Uudistuksen keskiössä oli asiakkaan parempi huomioiminen. Ovesta sisään tullessaan asiakas näkee heti infotiskin, jossa häntä on vastaanottamassa Volvon automyyjä. Tilat saivat monen kanta-asiakkaankin hämmästymään positiivisesti. 

– Remontti kesti noin kaksi kuukautta ja kaikki paikat käytiin kauttaaltaan läpi. Myyjien kopit purettiin kokonaan pois ja kalustus, valaistus, lattiat sekä muut pinnat on tehty täysin uusiksi, myyntipäällikkö Markus Rautio kertoo.

Yrityksen Volvo-myymälässä hienoihin automallistoihin on nyt helpompi tutustua, sillä heti myymälään saavuttaessa astutaan Volvo-maailmaan, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Myymälöiden ilme noudattaa samaa skandinaavista ilmettä, mikä näkyy myös automerkin nettisivuilla. Liike oli Suomen Volvo-myymälöistä ensimmäisten joukossa, joihin tehtiin Volvon identiteetin mukainen uudistus. 

Hämeen Autovaruste Oy, Avain Vaunu
Kaivotie 40 (automyynti) ja 29 (huolto ja varaosat), Kuopio
Puh. 010 5228 500
www.avainvaunu.fi

Avain Vaunu
auto
Bisnes
Työsuhdeauto

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva