Bisnesauto
avaimet
käteen

-periaatteella

Teksti ja kuvat Digimag/Sirpa Korhonen
Jokaisella yrityksellä on ydinosaamisalueensa, joten yritysten ei tarvitse käyttää energiaa autoasioihin. Autokaupasta pyritään tekemään mahdollisimman helppo ja vaivaton prosessi asiantuntijan kanssa.

Yritysasiakkaat ovat kasvava asiakaskunta Avain Vaunulle. Yrityksen tavoitteena on tehdä yritysautoilusta helppoa ja vaivatonta, auton hankinnasta käytön aikaiseen toimintaan. 

Yrityksen markkinointi on näkyvillä tieliikenteessä toimialakohtaisesti. Digitaalisen markkinoinnin yleistyessä autojen näkyvyys on edelleen huima. Teippauksia käytetään paljon hyötyautoissa, ja tyypillisin esimerkki löytyy takseista ja pakettiautoista. 

TYÖSUHDEAUTO ON bisnesautoista yleisin. Lisäksi tulevat hyöty- ja erikoisajoneuvot. Liikkeen kautta auto saadaan suoraan valmiina pakettina tarpeisiin räätälöitynä.

Pk-yrityksissä ei välttämättä ole määriteltyä autopolitiikkaa, jolloin yrityksien autot valitaan käyttäjien tietojen ja mieltymyksien mukaan. Tärkeintä olisi kuitenkin löytää yrityksen tarpeisiin järkevin ratkaisu. Tässä auttaa autoliikkeen asiantuntija. Yhtiön myynti- ja kehitysjohtaja Ahti Räsänen arvioi, että yritysautojen määrä myynnistä on noin kolmasosa.

‒ Lähdetään miettimään yhdessä parasta vaihtoehtoa. Meidän tehtävämme on kartoittaa yrityksen todelliset tarpeet, ja tarjota niihin sopivia ratkaisuja. Selvitettäviä asioita ovat muun muassa autojen määrä, hankintarajat, käyttötarkoitus, vuotuinen ajomäärä / vaihtoväli, päästörajat ynnä muuta. Lisäksi tuomme esille eri rahoitusvaihtoehdot ja miten ne vaikuttavat kirjanpidollisesti. Tarpeet alkavat selkiintyä, kun käydään asiat läpi palveluohjeen mukaisesti. Omassa palvelussa korostamme, että meillä on henkilökohtaiset yhteyshenkilöt niin myynnin kuin huollonkin puolella. Sopimuksessa on muun muassa määritelty omamekaanikko, joka huolehtii yrityksen autojen käytön aikaisista asioista. Sama henkilö hoitaa kaiken tilauksesta huoltoon ja työn laskutukseen, Räsänen kertoo.

HUOLTO- JA RAHOITUSLEASING ovat näppärin valinta yritykselle. Kirjanpidollisesti se ei näy taseessa, kuten auton omistaminen. Huoltoleasing on kattavin paketti, jossa määritellään vuotuinen ajokilometrimäärä arvioiden. Paketti sisältää kaiken; huollon, kulumisesta aiheutuvat korjaamiset ja renkaanvaihdot sekä muut lisäpalvelut.  

‒ Tällöin tietää tarkalleen, mitkä ovat syntyvät kulut kuukausitasolla. Se on yritykselle helpoin, riskitön ja ennakoitu vaihtoehto. Jotkut yritykset taas tekevät niin, että käyttäjä ostaa auton itse ja saa työajoista kilometrikorvaukset, automyyjä Jari Pitkänen valottaa.

Palvelusopimuksessa määritellään mitä lisäpalveluita yritys käyttää autoliikkeen kautta. Rengashotellit, renkaiden vaihdot, pesupalvelut, huollot, sijaisauto huollon ajaksi sekä huoltoon nouto ja palautus kuuluvat valittaviin palveluihin. 

AUTOJEN PÄÄSTÖRAJAT ovat tiukentuneet ja mittaustapa on muuttumassa tänä syksynä. Tällä on suora vaikutus yritysautoiluun. Yleinen CO2-arvon raja yritysautoissa on ollut 140 g/km, mutta sitä on nyt tärkeää nostaa. Siirtymäaika on vuosi.

‒ Vaikka autojen päästöt eivät kasva, niin mittaustavan muutos johtaa siihen, että ilmoitettuihin päästölukemiin tulee noin 30 % nousu. Uusi mittaustapa kuvaa paremmin todellista ajotilannetta. Yrityksien autopolitiikka yleistyy koko ajan, ja tulevaisuudessa yritysten kannattaa huomioida päästörajoja autopolitiikan määrittelyssä, Räsänen vinkkaa.

Avain Vaunu
Kaivotie 40 , KUOPIO 
Puh. 010 5228 526
markus.rautio@avainvaunu.fi
www.hameenautovaruste.fi

Bisnes
Bisnes2017
bisnesauto
Avain Vaunu
yritysautoilu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva