Autovarustelua ammattitaidolla

Autovarustelua 
ammattitaidolla

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Lisävarusteet tekevät autosta persoonallisemman ja lisäävät turvallisuutta.

Uusiin ja käytettyihin autoihin asennetaan lisävarusteita, sillä valmistajien omat lisälaitteet ovat usein kalliita ja ne eivät välttämättä toimi Pohjolassa oikein. Lisälaitteilla halutaan lisätä joko liikenneturvallisuutta tai ajomukavuutta – tai molempia. Esimerkiksi navigaattori voi olla päivän pelastaja, kun oikeaan paikkaan on saavuttu ajoissa.

– Turvallisuutta lisäävät esimerkiksi alkolukot ja promillemittarit, navigointilaitteet, lisävalot ja peruutuskamerat, kertoo Titec Oy:n yrittäjä Timo Lyytinen.

Lisävarusteiden hankkimiseen myös kannustetaan. Esimerkiksi alkolukkoja koskevat määräykset keventyivät vuosi sitten, jotta niiden hankkiminen olisi helpompaa. Lain mukaan ajoneuvoissa, joissa kuljetetaan koululaisia, tulee olla alkolukko. Myös yksityishenkilöt voivat hankkia alkolukon itsenäisesti vapaaehtoisesti, terveydellisistä syistä tai viranomaisten vaatimusten mukaisesti.

– Olemme jo vuosia asentaneet saksalaista Dräger-merkkistä alkolukkoa, joka mittaa luotettavasti hengitysilman alkoholipitoisuutta. Kun puhallusnäyte hyväksytään, kuljettaja pääsee liikenteeseen, kertoo Lyytinen.

Promillemittareiden myynti kiihtyy aina kesän lähestyessä, ja niiden kalibrointi onnistuu muutamassa minuutissa.

YRITYKSEN ASENNUSPALVELU toimii nopeasti ja joustavasti, sillä laitteiden sijoituspaikat suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Esimerkiksi navigaattorit asennetaan turvallisesti ja kiinteästi ohjauspaneeliin, jolloin katse pysyy tiessä ja laite paikallaan. Garmin-navigaattorin näyttöön saa yhdistettyä tarvittaessa myös peruutuskameran.

– Asennamme paljon lisävaloja, kuten lisäpitkiä, sumuvaloja ja LED-valoja. Varsinkin uusissa autoissa voi olla jo alussa kehnot peruutusvalot, joten lisävalot ovat tarpeelliset, sanoo Lyytinen.

– Kaikki tuotteet asennetaan mukailemaan käyttäjän tarpeita sekä viranomaismäärityksiä, jotta ajaminen olisi mahdollisimman mukavaa ja turvallista, hän jatkaa.

Vuodesta 2004 alkaen toiminut Titec Oy on valtakunnallisesti merkittävä taksikylttien ja muun ammattikaluston toimittaja, mistä syntyy valtaosa liikevaihdosta. Yritys myös huoltaa ja korjaa erilaisia liikkuvan kaluston laitteita.

TITEC OY
Oppipojankuja 10, Kuopio
sales@titec.fi, puh. 010 328 6040
www.titec.fi

Titec Oy
asennuspalvelu
lisävarusteet
autovarustelu

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva