Auton 
keväthuolto

TEKSTI Digimag/Mirka Happonen KUVA Pixabay
Kevään saapuessa auto kaipaa siivousta ja huoltoa. Kun varusteet ovat kunnossa, on myös matkustaminen mukavampaa ja turvallisempaa.

Kevät on autojen varustelun ja huollon sesonkiaikaa. Tulevaan kesään voi valmistautua hankkimalla autovarusteita ja tekemällä yksinkertaiset perushuoltotehtävät. Monimutkaisemmat huoltotyöt kannattaa teettää ammattilaisilla.

KESÄRENKAIDEN VAIHTAMISEN kanssa ei kannata kiirehtiä. Suositusten mukaan renkaat kannattaa vaihtaa vasta sitten, kun yöpakkasia ei enää ole luvassa. Laki kuitenkin velvoittaa vaihtamaan kesärenkaat alle viimeistään maaliskuun lopussa, mikäli olosuhteet antavat myöten.

Renkaiden vaihdon yhteydessä tarkastetaan renkaiden kunto. Hyvät renkaat lisäävät ajoturvallisuutta merkittävästi, sillä mitä suurempi urasyvyys sitä turvallisemmat renkaat ovat huonollakin säällä. Kesärenkaiden pääurien syvyys tulee lain mukaan olla ainakin 1,6 millimetriä. Rengaskaupoille on syytä marssia, kun pääurasyvyys on enää neljä millimetriä. Uuden kesärenkaan urasyvyys on yleensä noin kahdeksan millimetriä.

TEIDEN SUOLAUSKAUDEN päättyessä on tarpeen myös huolellinen ulkopintojen pesu. Pintoihin jäänyt tiesuola aiheuttaa auton rungon ruostumista eli korroosiota.
Keväällä ja alkukesästä on hyvä uusia myös suojaava vahapinta. Hyvin suoritettu vahaus suojaa maalipintaa auringon aiheuttamalta haalistumiselta ja ilmansaasteilta. Käsintehdyllä vahauksella saa kestävämmän lopputuloksen kuin autopesulassa.

AUTON SISÄTILAT olisi hyvä pitää siistinä vuoden ympäri, sillä liikkuminen on aina mukavampaa puhtaalla autolla. Talven jäljiltä kertynyt lika ja pöly on helppo imuroida pois samalla, kun siivoaa turhat roskat ja irtotavarat autosta. Jos lika ei lähde pois kotikonstein, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Usein esimerkiksi penkkien, öljytahrojen sekä koiran kuolatahrojen peseminen vaatii ammattilaisvälineitä.

Muun siivouksen yhteydessä on hyvä silmäillä myös kulkuneuvon maalipinta, tuulilasi, valot ja iskunvaimentimet sekä tarkastaa ilmastointilaitteiden kunto ja toimivuus. Tarvittaessa tulee varata aika huoltoon.

Tarkasta myös, milloin on aika teetättää auton määräaikaishuolto. Huoltoväli vaihtelee autosta riippuen, mutta yleensä se tulisi suorittaa kolmen vuoden tai 60 tuhannen kilometrin välein. Säännöllisesti ja hyvin huollettu auto on turvallinen ja varma menopeli. 

Lue lisää aiheesta

keväthuolto
authuolto
teiden suolaus
kesärenkaat
renkaanvaihto
siivous

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva