60 vuotta sähköurakointia

60 vuotta

sähköurakointia

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Paikallis-Sähkö Oy
Sähköurakointiyhtiö Paikallis-Sähkö on jo alan konkari, mutta Kuopiossa taival on vasta alussa.

Kainuussa vuonna 1959 perustettu Paikallis-Sähkö on toiminut sähköurakointialalla jo 60 vuotta. Pohjois-Savoon ja Kuopioon yritys rantautui vuonna 2013. Kuopiossa toimii asennusosasto, ja täältä käsin johdetaan, ja osin tehdään, myös valtakunnallisesti toimivaa ennakkohuoltopalvelua.

Ennakkohuolto säästää rahaa ja estää vahinkoja. Sähköjärjestelmien luotettavuus ja turvallisuus varmistetaan ennakkohuollolla, jossa järjestelmille tehdään tarpeen mukaan esimerkiksi lämpökamerakuvaus, ultraäänimittaus, kattava virta- ja jänniteanalyysi sekä puhdistus ja silmämääräinen tarkistus.

– Työ vaatii osaamista, kokemusta ja hyvät mittalaitteet. Mahdolliset ongelmakohdat havaitaan jo ennakolta, joten suunnitelmallisesti tehty huolto tai korjaus säästää rahaa ja lisää turvallisuutta merkittävästi, työpäällikkö Veijo Malinen muistuttaa. 

Malinen kertoo, että tähän saakka Kuopion asennusosaston ja ennakkohuoltopalveluiden toiminta on ollut varsin ennakkoluulotonta ja rohkeitakin avauksia on nähty. Asennus- ja ennakkohuoltopalvelut työllistävät tällä hetkellä 14 huipputyyppiä, joista 11 on Kuopiosta tai lähikunnista. Kaikkiaan yritys työllistää keskimäärin 110 henkilöä sähköurakoinnissa, sähkötarvikekaupassa sekä huoltotoiminnassa.

– Hyvässä porukassa huumori kukkii ja välillä jopa rönsyilee, lisäksi osastosihteerimme Katriina Käki pitää huolen, että aurinko paistaa aina, kertoo Malinen.

ENNAKKOHUOLTOPALVELUT ON startattu jo vuonna 2009, joten sähköjärjestelmien kunnossapidon mittauksia ja tarkastuksia on tarjottu jo kymmenen vuoden ajan. Näistä palveluista lämpökuvaus on sittemmin yleistynyt voimakkaasti, mutta Malisen mukaan esimerkiksi suurjännitelaitteiden ultraäänimittauksiin ala on vasta heräämässä. Urakoinnin puolella on puolestaan ehditty asentaa muun muassa reilut 300 aurinkosähköjärjestelmää ja sähköautojen latausasemia niin kotitalouksille, autoliikkeille kuin kauppakeskuksille.

– Tarjoamme myös kotitalouksille kaikki sähköalan palvelut pistorasian lisäyksestä älytalon suunnitteluun ja sähköistykseen, Malinen vinkkaa.

– Kuusikymppiseksi olemme nuorekas edelläkävijä. Meillä ei siis tyydytä vain seuraamaan, mikä alalla lähtee nousemaan, ja tulemaan perässä, vaan porukka tarttuu innolla myös uusiin ja tuntemattomiin haasteisiin, Malinen kertoo.

Vuonna 2016 yrityksen omistajaksi tuli Quattro Mikenti Group. Yritysryhmään kuuluu 16 erikoistunutta tytäryritystä, ja konserni on yksi Suomen suurimmista ja kansainvälisimmistä talotekniikka-alan toimijoista. Konsernin palveluksessa on jo lähes 800 LVI- ja sähköalan ammattilaista. Vuonna 2017 liikevaihto oli 16 miljoonaa euroa. 

Paikallis-Sähkö Oy
Ketotie 11, Kuopio
Puh. 020 793 5222 tai 040 861 9811
www.paikallis-sahko.fi

Paikallis-Sähkö Oy
sähköurakointi
huolto
asennus
sähkötyöt
sähköjärjestelmä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva