Ympäristöä kunnioittaen

Ympäristöä ja
energiatehokkuutta
kunnioittaen

TEKSTI digimag/heta jyrälä KUVAT Digimag/Mirka Happonen, kesko
Inkilänmäen huipulta löytyy ruokakauppa, joka haluaa jättää maapallon entistä parempaan kuntoon ja myy kauppiaan itse savustamaa lohta.

Ennen ryhtymistään yrittäjäksi K-Market Inkiväärin kauppias Marko Posio ehti käydä kaikki kaupan alan tehtävät läpi. Monipuolinen kokemus helpottaa johtamista, sillä kauppias tietää mistä puhuu. Upean henkilökunnan Posio mainitseekin vahvuudekseen.

‒ Yrittäjyyden kulmakivi on olla oman talonsa herra, sanoo Posio ja kertoo myymälänsä olevan yksi Suomen energiatehokkaimmista K-Markeista. 

Kauppiaalle ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä, joten lämmöllä ei ruokita harakoita. Kaikissa kiinteistön ratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus esimerkiksi lämmöntalteenottojärjestelmän avulla. Myymälän tavoitteena on tulla entistäkin omavaraisemmaksi, sillä tulevaisuudessa Posio aikoo asentaa katolle aurinkopaneelit tuottamaan käyttösähköä. 

Asiakkaille ympäristöystävällisyys näkyy konkreettisimmin esimerkiksi kylmäkaappien eteen asennetuissa ovissa. Ympäristöstä huolehtiminen korostuu myös kaupan henkilökunnan perustekemisessä sekä ympäristömerkittyjen tuotteiden valikoimassa. Jo tehdyt ratkaisut ovat vähentäneet käyttösähkön kulutusta 50 prosenttia ja kaukolämmön tarvetta jopa 75 prosenttia. Emme käytä fluorattuja kasvihuonekaasuja kylmän tekemiseen, vaan pelkästään teollisuudelta talteen otettua hiilidioksidia. 

Inkilänmäen kaupan ehdoton erikoisuus on Posion papan reseptillä savustettu lohi. Lohta savustetaan viikoittain ja sen menekki on Posion mukaan suurempaa kuin tuoreen kalan. Jouluna savustetaan pienimuotoisemmin kinkkuja tilauksesta. Pyytämällä järjestyy myös kauppakassin kotiinkuljetus lähialueen talouksiin.

‒ Kesällä pitää päästä rannalle äkkiä, joten ruuan on oltava nopeaa. Bravuurini on yhdeksän minuutin broileriwokki, jonka jälkeen moottoripyörällä matkaan. Tavoitteenani on kehittää kuuden minuutin ruoka, mutta sitä varten pitäisi jo hommata induktioliesi, Posio kertoo nauraen suunnitelmistaan. 

 

Posion kesäherkku:

Yhdeksän minuutin broileriwokki
5 ANNOSTA  •  alle 10 MIN

1 pkt Pirkka chilimaustettuja broilerinfilesuikaleita
1 prk Pirkka yrttikermaa 
tai Pirkka tomaattipastakastiketta
1 pss Pirkka itämaisia wokvihanneksia
currya
+ mausteita makusi mukaan

1 Ruskista kanat pannulla. Sulata jäiset kasvikset omassa pussissa mikrossa, täydellä teholla (800 W).
2 Lisää pannulle ruokakerma ja wokvihannekset.
3 Mausta currylla ja tarjoile halutessasi riisin kanssa.

K-market Inkivääri
Inkilänmäenkatu 24, Puh. 017 262 1785
Avoinna ma–la 7–21, su 12–18
www.k-market.fi

K-market
Inkilänmäki
lähikauppa
ruokakauppa

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva