Yllätä laaturuualla

Yllätä laaturuualla

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Gastrobar B/P
Unohda einekset ja turha toilailu keittiössä. Rennoissa illanistujaisissa hurmaat vieraasi ammattilaisen valmistamalla ruualla.

Täytätkö vuosia tai mietitkö, mitä ihmettä vieraille voisi tarjota? Haluatko järjestää ystäviesi kanssa puolisollesi yllätyssyntymäpäivät? Takuuvarman elämyksen sekä ikimuistoiset juhlat takaa ammattilaiskokin kutsuminen kotiin.

– Jätä palaneet valkosipulipatongit kauppaan, ja tilaa rohkeasti ammattilainen hoitamaan kokkaus puolestasi, vinkkaa Teemu Puranen ravintola Gastrobar B/P:stä. 

Ravintolasta tutut konkarikokit ovat valmiina palvelukseen. Juhlien menu luodaan aina asiakkaan kanssa toiveiden mukaan, mutta kokeilla on myös muutamia valmiita ryhmämenuja inspiraatioksi. Isäntäväki voi viettää huolettomasti aikaa vieraidensa kanssa sillä välin kun ammattilainen loihtii pöydän koreaksi. Oman lisämausteensa juhliin tuo kokkien ravintolasta tuttu rennon letkeä meininki.

– Kokin voi tilata vaikkapa lounaan yhteydessä tai verkkosivujemme varauslomakkeen kautta. Pohditaan sitten yhdessä, miten teemme synttäreistäsi ikimuistoiset, kannustaa Puranen. Kokin laittaman aterian hinta alkaa noin 40 eurosta valmistettavista tarjoiluista riippuen.

Purasen lisäksi ravintolaa pyörittävät yrittäjäkollegat Pasi Tuomaala ja Antti Ojala. Tekijöihin voi käydä tutustumassa ennakkoon Puijonkadulla sijaitsevassa ravintolassa. Ravintola tarjoaa bistrotyylistä ruokaa moneen makuun. Maukasta syötävää löytyy niin à la carte -listalta kuin lounaslistaltakin. Yrittäjien periaatteena on tehdä mitä milloinkin huvittaa, kunhan se on “hiton” hyvää. 

Gastrobar B/P
Puijonkatu 41, Kuopio 
Puh. 0400 187 570
www.gastrobarbp.com

Näin se käy:

1 Ota yhteyttä ja tilaa kokki vähintään pari viikkoa ennen tapahtumaa. 

2 Kerro kokille seurueen mahdolliset ruokatoiveet tai -rajoitteet kokille.

3 Illan menu muodostuu toiveiden pohjalta, mutta kokille voi antaa myös vapaat kädet. Ideaksi riittää toive italialaisesta ruuasta tai selvä visio kunnon pihvistä.

4 Valmiille menulle kokki voi antaa sopivia juomasuosituksia, mutta alkoholilainsäädännön takia alkoholijuomat haetaan itse kaupasta. Alkoholittomat juomat ja cocktailit onnistuvat ravintolan kauttakin.

5 Siivoa keittiöön mahdollisimman paljon pöytätilaa ennen kokin saapumista. Tarjoiluista riippuen kokki saapuu pari–kolme tuntia ennen ruokailuhetkeä tekemään kattauksen, esillepanon sekä muut viime hetken valmistelut. Kokki tuo mukanaan kaiken tarpeellisen.

6 Nauti ystävien seurasta tai seuratkaa yhdessä kokin puuhia. Istahda alas, korkkaa juoma ja herkuttele ravintolatasosella ruualla kotonasi.

7 Kokki siivoaa jälkensä ja myös vie tuomansa tavarat pois.

digimag
juhlat
tapahtumat
Gastrobar B/P
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva