Yhteistyöllä makuelämyksiä

Yhteistyöllä 
makuelämyksiä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Niiralan olohuone tarjoaa raikkaita juomia, maukasta ruokaa ja rokkaavaa livemenoa.

Kesäilijän ehdoton pysähtymispaikka löytyy Niiralasta. Lähellä Valkeisenlampea sijaitsee ravintola B & J’s Livingroom, joka toimii nimensä mukaisesti koko Niiralan olohuoneena. Kesällä aikaa voi viettää myös 40-paikkaisella, keskustan ja autojen vilinältä suojaisella terassilla. 

– Uudistamme ruoka- ja lounaslistaa painottumaan kevyempiin kesäisiin ruokiin. Heinäkuussa lounaslistalla tarjotaan vaihtuvia burgereita ja salaatteja eri täytteillä, tuumailee ravintoloitsija Jarno Falck.

Juomapuolta puolestaan raikastetaan vaihtamalla hanoihin vaaleampia makuja. Yrittäjät Falck ja Benjamin Lahnalampi ovat olutharrastajia, joten he löysivät helposti yhteisen sävelen paikallisen Iso-Kallan panimon kanssa. Esimerkiksi olutsuosikki Lakkaa Juomasta -saison syntyi yhteistyössä Lahnalammen reseptiikan pohjalta.

– Kesän kestosuosikkeja ovat muun muassa belgialaistyyppinen ja raikas Witbier-vehnäolut sekä Mockingbird-mansikkalonkero, molemmat Iso-Kallan panimon tuotantoa. Mikä parasta, niitä voi ostaa ravintolasta myös kotiin nautittavaksi, täydentää Marko Pietikäinen Iso-Kallan panimolta.

RAVINTOLA TOIMII panimon pullokauppana, eli sillä on vähittäismyyntioikeus enintään 5,5-prosenttisiin juomiin. Ulosmyynnissä on kaikkia niitä panimon tuotteita, joita myydään pullossa. Myynnissä on myös raikkaita alkoholittomia limonadeja, ja niitä on tarkoitus kehitellä lisää Falckin ideoiden pohjalta.

– Heinäkuun lopussa olemme uusissa tuotantotiloissa, joiden myötä tuotantokapasiteettimme kolminkertaistuu 300 000 litraan vuodessa, iloitsee Pietikäinen.

Varsinkin Valkeisenlammen kesäilijöitä saattaa pullokaupan lisäksi ilahduttaa tieto, että ravintolan maukkaita ruokia saa myös kotipakettiin. Sen lisäksi kesäksi luodaan oma piknik-paketti, johon saa helppoa syötävää ja alkoholillista tai alkoholitonta juotavaa aurinkoisessa ulkoilmassa nautittavaksi.

KESÄLLÄ RAVINTOLA on avoinna maanantaista lauantaihin muutamia poikkeussunnuntaita lukuun ottamatta. Esimerkiksi Kuopio Rockin jälkeisenä sunnuntaina järjestetään ”after party” -henkinen brunssi, jossa rokkikansaa hemmotellaan lohdullisella ruualla ja juomalla. Muitakin brunsseja, live-esityksiä ja erikoisiltoja on luvassa. Tapahtumailmoittelua kannattaa seurata ravintolan Facebook-sivulla

B & J’s Livingroom
Huuhankatu 4, Kuopio
Puh. 050 477 4401
www.bjslivingroom.fi

Iso-Kallan Panimo
Siikaranta 5, Bellanranta
www.isokallanpanimo.fi 

kuopio
matkailu
ravintola
panimo
Niirala
Kesä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva