Veikeät
talvidrinkit
hurmaavat

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Pimenevien iltojen ja talven saapuessa on ihanaa kääriytyä vilttiin nauttimaan kuumasta juomasta.

Talvisin ja varsinkin joulun aikaan ihmiset siirtyvät nauttimaan enemmän tummista oluista, punaviinistä, portviinistä sekä muista tummemmista alkoholeista kuten rommista, viskistä sekä konjakista. Suomalaisten glögikausi kestää marraskuun alusta vuoden loppuun, ja silloin glögiä nautitaan kuumana, kylmänä, alkumaljana, ruuan kanssa ja iltapalalla.

Pannuhuone Gust. Raninin pääbaarimestari Antti Talvinen vinkkasi joulun juomiksi kolme erilaista glögijuomaa. Alkoholittoman glögijuoman saa loihdittua lämmittämällä omenamehua ja alkoholitonta valkoviiniä. Juomaan lisätään maustepussi, joka sisältää paljon jouluisia makuja. Talvinen suosittelee sekoittamaan esimerkiksi kanelitankoja, tähtianista, neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa. Sekoitusta voi hyödyntää pitkin talvikautta.

– Alkoholillisen version saa tehtyä, kun juomaan lisää Lignell & Piispasen Hienoa Wiinaa, Talvinen kertoo.

VALMIIN PUNAVIINIGLÖGIN lisäksi juomasekoituksen voi tehdä joulupöydästä ylijääneestä punaviinistä ja glögistiivisteestä. Talvinen kertoo, että marjaisen inkiväärijuoman ohjeen inkiväärisiirappi on helppo valmistaa itse kiehauttamalla kattilassa raastettua inkivääriä, sokeria ja vettä sekä siivilöimällä valmiin tuotoksen pulloon. 

Talvinen kannustaa kokeilemaan rohkeasti erilaisia yhdistelmiä. Glögi sopii mainiosti myös kylmiin juomiin, ja juoma kestää hyvin vahvojakin makuja mausteisuutensa ansiosta. Hänen mukaansa mausteisen glögin kaveriksi sopivat erityisen hyvin marjat, mutta sokeria puolestaan kannattaa käyttää maltillisesti.

– Kuohuviinin ja kylmän glögin sekoitus on mainio alkumalja joulun juhliin, vinkkaa Talvinen.

Pannuhuone Gust. Ranin
Olohuone & Terassi

Kauppakatu 25, KUOPIO
Puh. 017 5810 451
www.pannuhuone.net

Pannuhuone Gust. Ranin
Pannari
Lignell & Piispanen
glögi
drinkki
alkoholi
olut
viini
rommi
viski
konjakki

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva