Vaihtelua
leivän päälle
ITSE TEHTY TAHINI
Resepti: K-ruoka.fi
2 ps (à 150 g) Pirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
n. ¼ tl suolaa
Levitä seesaminsiemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkkaile, että siemenet eivät pääse palamaan.
Pane hieman jäähtyneet seesaminsiemenet ja öljy tehosekoittimeen ja jauha sileäksi tahnaksi. Pysäytä kone tarvittaessa välillä ja kaavi tahnaa kulhon reunoilta alas. Mausta tahini suolalla.
Säilytä tahini jääkaapissa.
MAAPÄHKINÄVOIHUMMUS
Resepti: chocochili.net
1 tlk kikherneitä
½ sitruunan mehu
3–4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
3–4 rkl maustamatonta soijajogurttia
3–4 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
tarjoiluun
rouhittuja suolapähkinöitä ja paprikajauhetta
Huuhtele ja valuta kikherneet.
Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Koristele suolapähkinöillä ja paprikajauheella.
Tarjoa hummus esimerkiksi pitaleipäkolmioiden tai patonkiviipaleiden kera.
VIIDEN TÄHDEN PESTO
Resepti: K-ruoka.fi
1 puntti basilikaa
2 valkosipulinkynttä
kourallinen pinjansiemeniä
1 dl raastettua parmesaania
1 dl oliiviöljyä
suolaa
Huuhtele ja kuivaa basilika.
Kuori valkosipulinkynnet.
Hienonna basilikaa, valkosipulia ja pinjansiemeniä veitsellä karkeasti.
Siirrä seos mortteliin.
Lisää parmesaani ja oliiviöljy.
Sekoita tahnaksi ja mausta suolalla.
MARINOITU TOFU
Resepti: K-ruoka.fi
1 pkt (250 g) maustamatonta kiinteää tofua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 rkl Pirkka soijakastiketta
1 rkl Pirkka balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
Viipaloi tai kuutioi tofu. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja mausta ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria.
Kääntele marinadi ja tofupalat sekaisin. Anna marinoitua kylmässä muutama tunti.
Valuta tofupalat paperin päällä kuiviksi. Grillaa tai kypsennä tofu kuumalla pannulla rasvassa.
Kommentoi artikkelia