Turistina
kotikaupungissa
Satamassa sijaitseva Mesimarja on avoin myös paikallisille, hotellin ulkopuolisille asiakkaille. Entisen Rivolin paikalla sijaitseva Scandic Kuopio kantaa osittain edelleen entisen ravintolan mainetta.
– Vieläkin kuulee kaupungilla sitä, että pitäisi olla vähintään puku ja kravatti päällä, jotta sinne uskaltaisi tulla, keittiöpäällikkö Jarmo Diov kertoo.
RAVINTOLAN KONSEPTI on kuitenkin nykyään helposti lähestyttävä. Mesimarjan kesälistalla on tänä vuonna grilliteemaista ruokaa ja á la carten puolelta löytyy useampia vaihtoehtoja salaateista ja burgereista sekä muun muassa kasvisvaihtoehtoja ja kalaa.
Diovin mukaan murea ja marmoroitunut rotukarjan liha on paras valinta pihvilihaksi kesäpöytään. Marmoroitumisella tarkoitetaan lihan sisällä olevia rasvasyitä, joiden johdosta liha ei jää paistettaessa kuivaksi. Pihvin kanssa tarjoiltavasta maustevoista voi pakastaa osan. Se kannattaa kuitenkin ottaa jääkaappiin sulamaan ennen tarjoilemista, jäätynyt maustevoi saattaa halkeilla leikatessa.
HYVÄ LOPPUTULOS varmistetaan laadukkaalla valurautapannulla ja veitsellä. Valurautapannun huoltoon riittää rasvaus, ja veitset kannattaa pestä käsin, sillä ne muuttuvat tylsiksi konepesussa.
– Itselläni on edelleen käytössä vuonna 1976 hankittu Victorinox-veitsi, laatuun kannattaa siis panostaa, Diov avaa.
Ravintola Mesimarja
Satamakatu 1, Kuopio
Puh. 017 195 111
www.scandichotels.fi/kuopio
Diov suosittelee:
MESIMARJAN GRILL STEAK 200 G
200 g naudan ulkofileepihvi
100 g ranskanperunoita
15 g laktoositonta voita
basilikaa
1,0 cl valkoviiniä
5 ml kasvislientä
30 g kuorittua porkkanaa
25 g fenkolia
10 g sokerihernettä
10 g kevätsipulia
25 g keltaista kesäkurpitsaa
BASILIKAVOI
4 osaa voita
1 osa tuoretta basilikaa
Pehmitä ja vaahdota voi ja hienonna basilika erittäin hienoksi.
Yhdistä aineet. Tee voista isoja kuulia ja pakasta ne.
KASVISLISUKE
Pese ja leikkaa fenkolit siisteiksi lohkoiksi.
Leikkaa kuorituista porkkanoista viipaleita pitkittäissuunnassa.
Puhdista sokeriherneet ja keltainen kesäkurpitsa ja leikkaa kesäkurpitsasta puolikuita (poista siemenet paksuista kesäkurpitsoista).
Leikkaa kevätsipulista min. 5 cm pituisia tankoja
Esikypsennä fenkolit ja porkkanat nopeasti höyryssä ja jäähdytä kylmässä vedessä
Kuumenna kasvikset kattilassa, jossa on voita ja valkoviini-kasvisliemiseosta.
Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
ANNOS
Grillaa pihvi mediumiksi.
Paahda vihannekset yrttiöljyssä.
Friteeraa ranskalaiset.
Laita vihannekset lautaselle.
Nosta pihvi vihannesten päälle.
Laita voi pihvin päälle.
Kommentoi artikkelia