Kokoa oma annos

terveellistä wokkia

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuvat: Rieti Jauhiainen, Fit Wok
Torin kulmalle heinäkuussa avattu Fit Wok täydentää Kuopion ravintolatarjontaa perinteisellä, mutta omaperäisellä reseptillä. Kiinalainen juttu sujahtaa sulavasti savolaiseen suuhun, sillä jokainen annos on yksilö – aivan kuten syöjänsäkin.

Uusi wokkipaikka rantautui kuluvana vuonna Kuopion kesäisen keskustan keskelle aivan torin kupeeseen perinteisen liikekiinteistön katutasoon. Rentoa ilmapiiriä lupaileva ravintolamiljöö on omistajapariskunnan yhteinen ponnistus.
- Alunperin mietimme, mitä yritystoimintaa voisimme alkaa tehdä kahdestaan, kertoo Henrik Snellman.
- Puolisen vuotta pyöriteltyämme ideoita, aloimme nähdä tilausta tällaiselle ravintolalle ja maalis-huhtikuun vaihteessa ajatus alkoikin sitten konkretisoitua.
- Pelkästään wokkeihin erikoistuneita ravintoloita ei aiemmin Kuopiossa ole ollutkaan. Esimerkiksi Keski-Euroopassa nämä ovat hyvin yleisiä, Pia Snellman jatkaa.
- Yksinkertaisesti idea on tuoreista raaka-aineista valmistettu terveellinen ruoka, jonka annoksen voi itse koota mieleisekseen. Ensin valitaan esimerkiksi riisi-, nuudeli- tai kasvispohja ja sitten sopivat täytteet. Kastikkeemme ovat itsetehtyjä ja mausteisuudenkin voi säätää.
Ravintola ei ole minkään ketjun paikka, eikä myöskään osa franchising-toimintaa. Vuonna 2011 Tampereella luodun konseptin yritysoikeudet, koulutus ja reseptiikka piti kuitenkin ihan rahalla ostaa. Jatko on kuopiolaisyrittäjien omissa käsissä.
- Toimimme täysin itsenäisesti ja esimerkiksi käyttämämme raaka-aineet hankimme mahdollisimman kattavasti lähituottajilta. Kotimaisuusaste on muutenkin korkea, Pia Snellman korostaa.
- Logoa lukuun ottamatta ravintolan ulkoasu ja sisustus ovat kuopiolaisen Terhi Viiliäisen suunnittelun tulosta.

 

Tuore ruokapaikka ei saanut kuitenkaan yrittäjikseen mitään keltanokkia, vaan pitkän linjan myynnin ja ravintolatoimen osaajia. Restonomi Pia Snellman palasi alalle takaisin lääke-edustajan tehtävistä ja miehensä Henkka on työskennellyt kuopiolaisissa ravintoloissa jo vuodesta -97, viimeisimpänä vieraan leivissä Intron ravintolapäällikkönä. Kuopio-
laiset ovat Snellmaneiden mukaan löytäneet 30-paikkaiseen ravintolaan jo varsin mukavasti eritoten lounasaikaan.
- Take away -annokset on helppo ottaa mukaan, vaikka linja-autoa odotellessaan, ja syödä sitten kotona lämmin, maukas ja ennen kaikkea terveellinen ateria. Myös aktiivisen iltapäivän päätteeksi voi täydentää treeninsä siihen sopivalla ruualla, Pia Snellman toteaa
- Meillä käy monenlaisia terveellisestä ruuasta kiinnostuneita ihmisiä. Erityisen tarkoille löytyy valmiiksi laskettuja ravintoarvoja ja paikallisten liikuntatoimijoiden kanssa tehdään yhteistyötä. 
- Ja on tuossa ravintolan seinässä muutama tuttu nimikirjoituskin, rouva Snellman hymyilee. 

Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion keskustassa. Aterian voi koota itse valitsemistaan raaka-aineista. Fit Wokin ideana on tarjota nopeaa, terveellistä, maistuvaa, tarkkaan valikoiduista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa, jossa jokaisen annoksen pystyy rakentamaan tarkoin asiakkaan vaatimusten mukaisesti....
Yhteystiedot: Haapaniemenkatu 28
Kuopio
70100
0449794534
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - Pe: 10:30-19:00
La: 10:00-16:00
Su: Suljettu

Tutustu myös näihin yrityksiin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva