Terveellisempi herkkukeskus

Terveempien
vaihtoehtojen
herkkukeskus

TEKSTI digimag/heta jyrälä KUVAT Digimag/Mirka Happonen, kesko
Pitkien perinteiden kauppapaikka on torilta aivan kulman takana ja ilahduttaa hyväntuulisuudellaan.

Kauppakeskus IsoCeessä sijaitsevan K-Market Kalakukon paikalla on ollut kauppa jo kolmekymmentä vuotta. Ensimmäisenä paikalla oli suuri Carlsonin ruokakauppa, joka muuttui K-marketiksi kymmenen vuotta sitten. Viimeisimmät kuusi vuotta Kalakukon kauppiaina ovat toimineet Jarkko ja Maarit Ikonen.

‒ Meille kauppiasyrittäjyys oli rationaalinen vaihtoehto, kertoo Jarkko Ikonen. Kerralla saatiin koko perheelle töitä ja lapsetkin ovat olleet aina mukana hyllyjen välissä, hän jatkaa. 

‒ Varsinkin kauppiasenon vaikutus on ollut kova. Kaupan takahuoneen tuoksut ovat jääneet lapsuudesta yllättävän hyvin mieleen. Nyt sama ilmiö toistuu omien lasten kavereiden kohdalla, jotka olivat kertoivat kotonaan kaupunkireissun kohokohdaksi kaupan takahuoneessa käymisen, nauraa Ikonen.

Kun kaupan naapurustoon tulivat viihdekeskus ja kuntosali, myymälä muuttui ensin elokuvateatterin ”karkkikaupaksi”. Kuntoilijoiden vaikutuksesta puolestaan terveellisten ruokien, proteiinituotteiden ja superfoodien valikoimat kasvoivat merkittävästi. Kaupasta löytyy yhä Kuopion vanhin salaattipöytä, joka avattiin vuosikymmen sitten.

‒ Saamme paljon palautetta laajasta valikoimasta ja tuttavallisesta tunnelmasta. Asiakkaina käy paljon lähialueen työssäkäyviä ja opiskelijoita. Asiakaskunnasta päätellen ollaan nuoren ja naisten kauppa. Meillä on myös hyvät ja lämpimät suhteet teineihin, iloitsee Ikonen. 

Ikonen kertoo laittavansa paljon ruokaa. Lämpimillä keleillä ruoka on usein kevyempää ja kasvispitoisempaa. Matkailun myötä Ikonen on ihastunut ja oppinut laittamaan välimerellisiä ruokia. Esimerkiksi Espanjan tapas-kulttuuri ja perunamunakas toimivat hyvin myös kesällä.

Ikosen kesäherkku:

Espanjalainen perunamunakas
3 ANNOSTA  •  alle 30 MIN

n. 1 kg Pirkka-perunoita (vihreä tai keltainen pussi)
2 (n. 200 g) isoa sipulia
8 Pirkka-kananmunaa
öljyä
2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1 Kuori perunat, halkaise ja viipaloi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista perunat kypsiksi. Lisää sipulit perunoiden joukkoon ja anna niiden pehmetä. 
2 Vatkaa munien rakenne rikki kevyesti isossa kulhossa. Lisää peruna-sipuliseos joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
3 Kuumenna paistinpannu ja kaada pannuun kolmasosa peruna-sipuli-munaseoksesta. Hyydytä kuumalla levyllä niin, että pohja on hieman ruskistunut. Käännä tortilla ison lautasen avulla. Paista vielä hetki. Paista samoin kahdessa erässä loppu peruna-sipuli-munaseos.

K-market Kalakukko
Ajurinkatu 16
Puh. 010 574 2540
Avoinna ma–pe 7–21, la 10–21, su 12–20
www.k-market.fi

K-market
lähikauppa
kalakukko
keskusta
ruokakauppa

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva