Talvinen

malja

Teksti ja kuvat Digimag/Sara Pakarinen
Pakkasen kipristellessä on mukavaa pistäytyä lämmittävällä juomalla tai nauttia kotosalla leppoisasti uusista mauista. Kysyimme vinkit joulun parhaisiin drinkkeihin.

Joulun ajan glögille on monenlaisia vaihtoehtoisia juomia. Yleisesti talven juomissa suositaan tummia ja runsaita makuja, kuten viskiä ja tummaa rommia. Kesällä pinnalla ovat raikkaammat maut

‒ Jouluruokapöydästä yli jäänyttä viiniä voi hyödyntää glögiksi, kun sen maustaa esimerkiksi kanelilla, vinkkaa kolmetoista vuotta baarimikkona toiminut Juho Väliaho.

Väliahon luomat drinkkireseptit ovat yksinkertaisia tehdä. Hänen mukaansa valmiit juomat voi tehdä esimerkiksi valmiiksi termospulloon, jolloin koko illan voi keskittyä viettämään läheisten kanssa.

‒ Kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuja, kannustaa Väliaho.

Olut- ja viiniravintola Malja tunnetaan Kuopion laajimmasta olutvalikoimasta. Ravintolassa suositaan mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja juomia, kuten paikallisen RPS Brewingin oluita. Myös drinkkien tekeminen onnistuu, vaikkakin cocktailravintoloita pienemmillä resursseilla. 

Olut- ja viiniravintola Malja
Kauppakatu 29, KUOPIO 
Puh. 017 369 0369
Ma–pe 16–02, la 12–02, su 18–02
www.malja.fi

 

Maljan jouluiset drinkkivinkit

Eggnut

Munatotipohja
Sekoita kermaa, maitoa, vaniljaa, kanelia sekä kananmunankeltuaista. Lämmitä seos.
2 cl Frangelico-maapähkinälikööriä
2 cl tummaa rommia.
Viimeistele piparinmuruilla ja appelsiininkuorella.

Cidre Chaud

Alkoholitonta siideriä.
Lämmitä ja lisää kanelia sekä neilikkaa.
Lisää Absolut Extrakt Vodkaa.
Mausta kardemummalla.
Koristele omenasiivuilla ja kanelitangolla.

Beet The Root

1 kananmunanvalkuainen
2 cl sitruunamehua
1 cl sokerilientä
1 cl punajuuritäysmehua
8 cl Port-viiniä
Laita koristeeksi tähtianis. Nauti tämä ravistettava drinkki kylmänä. 

 

Malja
joulu
juoma
Eggnut
Cidre Chaud
Beet the Root
resepti

Saatat tykätä myös näistä jutuista