Syö ja juo 

Kuopiossa

Teksti: Tarja Anunti Kuvat: Tarja Anunti, JK-Photo
Savon pääkaupunki ei jätä nälkäistä ja janoista pulaan. Kaupunki on pullollaan ravintoloita, kahviloita ja kojuja, jotka tarjoavat evästä pieneen nälkään, lounastunnille, illalliselle ja yöpalaksi. Tutustu ja löydä oma suosikkisi SYÖ JA JUO -palvelustamme.

Kuopion ravintolatarjonta kasvaa kaiken aikaa ja uusia avauksia tehdään eri puolilla kaupunkia. Ydinkeskustan ohella ruokapaikkoja löytyy satama-alueelta sekä kauppakeskittymistä ja matkailukeskuksista.

Uusimpia Kuopion ravintoloita on aito italialainen Osteria Di Vino, jonka keskiössä on upea Napolissa mittatilauksena valmistettu puu-uuni. Tulella paistava kiviuuni ainoa laatuaan Suomessa. Siinä valmistetaan ravintolan pizzat ja osa muista ruoista.

- Välimeren maissa tällainen uuni löytyy useimmista ravintoloista monin kappalein. Meillä Suomessa tällaista ei ole aiemmin ollut missään. Halusimme ehdottomasti ravintolaamme aidon uunin, sillä tulella valmistetun ruoan maku on jäljittelemätön. Uuni on rakennettu niin, että se tuottaa pienellä puumäärällä tasaisen lämmön. Se on ravintolamme jalokivi, kertoo toimitusjohtaja Saija Pitkänen

HUHTIKUUSSA AVATUN Osteria Di Vinon ensimmäiset kuukaudet ovat olleet hyväntuulisen kiireisiä. Puskaradio on toitottanut kaupungilla ilosanomaa italialaisista herkuista ja onpa pöytävarauksiakin sadellut pääkaupunkiseudulta saakka jo loppukesälle saakka. Ravintolaa onkin selkeästi rakennettu suurella sydämellä ja intohimolla. Taustalla on kolmen ystävyksen yhteinen intohimo laadukkaaseen ruokaan ja hyviin viineihin. 

- Jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty. Tarjoiltavat ruoat pyritään valmistamaan mahdollisemman pitkälti itse alusta lähtien aina salaattikastikkeita myöten.

Á la carte -lista saa veden kielelle runsaudellaan. Sieltä löytyy antipastoja, bruschettoja, carpacciota, salaatteja, gnoccheja, tortellineja, pappardeleja, lasagnea, italialaisittain valmistettuja kana-, liha-, kala- ja kasvisruokia sekä tietenkin kiviuunipizzoja. Siis kaikki se ja paljon enemmän kuin italialaisen ruuan ystävä voi toivoa. Juomapuolella ravintola tarjoaa itse maahantuotuja, aitoja italialaisia viinejä ja italialaista käsintehtyä olutta sekä tietenkin makuhermoja kutkuttavaa espressoa.

 

PARASTA PAIKASSA on jo heti sisään astuttaessa aistittava aito välimerellinen tunnelma. Sen takaavat keittiössä ja salissa hääräävät herrat: somelier Tiberius Steren, ruoan maahantuoja Mauro Esposito, pääkokki Silvio Dragini ja muut työntekijät, jotka ottavat jokaisen asiakkaan vastaan aidon lämminhenkisesti. 

- Asiakkaamme ovat sanoneet, että tämä on kuin astuisi toiseen maailmaan. Meillä lapset saavat leikkiä ja haarukat voivat tippua lattialle, nauru raikaa ja tarjoilijat laulavat, hymyilee Pitkänen.

Ravintolassa voi nauttia lounasta päivittäin. Tarjolla on antipastobuffee ja salaattipöytä, päivittäin vaihtuva kolmen pääruoan valikoima sekä kahvi tai tee ja 
jälkiruoka.

Katso lisää Kuopion ravintoloita SYÖ JA JUO -palvelusta

Kuopion ravintolat
Italialaisravintola Osteria di Vinon välimerellistä tunnelmaa synnyttävät aidot italialaiset juomat, huolella tehdyt ruoat sekä ravintolan sydämestä löytyvä Napolissa valmistettu puu-uuni.
Yhteystiedot: Vuorikatu 14
Kuopio
70100
503067600
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - To: 11:00-22:00
Pe: 11:00-23:00
La: 12:00-23:00
Su: Suljettu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva