Suunnista huipulle

Suunnista huipulle

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Pehkubaari
Ruoka ja juoma maistuvat entistäkin paremmalta upeissa maisemissa Tahkovuoren huipulla.

Legendaarinen Pehkubaari palvelee kesälläkin. Tahkovuorella on runsaasti ulkoilumahdollisuuksia, sillä siellä voi retkeillä, vaeltaa tai pyöräillä. Retkeilyreittien solmukohdassa sijaitsevaan Pehkubaariin pääsee monia polkuja pitkin. Kun sukset on jätetty naulaan, ravintola toimii retkeilijöiden ja ulkoilijoiden hengähdyspaikkana.

Hurjimmat ottavat ravintolan tähtäimeksi Tahkon ytimestä ja kipuavat noin kilometrin mittaisen reitin suoraan rinnettä pitkin ylös. Maisemia voi ihailla myös saapumalla maisemahissillä ylös tai vaeltamalla huipulle noin 1,5 kilometriä pitkän Huutavanholman reitin kautta. Ravintolalle on Tahkon portaiden yläpäästä vain 500 metriä. Vaan pääsee huipulle autollakin, jolloin matkaa kertyy ytimestä noin 13 kilometriä.

Ravintola on kesällä avoinna perjantaista sunnuntaihin juhannuksesta alkaen. Elokuun loppuun asti tarjolla on muun muassa aina tuoretta päivän keittoa, hampurilaisia sekä jäätelöä ja muita herkkuja. Lisäksi viime kesän tapaan tarjolla on tilauksesta brunssia. Brunssi kruunaa kiireettömän kesäviikonlopun, jolloin aamiainen ja lounas saavat sulavasti sekoittua toisiinsa. 

Ruokailuhetken viimeistelevät pihapiiristä avautuvat upeat näköalat yli Tahkon alueen. Entistäkin korkeammalle pääsee kurottamaan viime kesänä avautuneesta 13 metriä korkeasta näköalatornista. Mikäli sopan tai purilaisen haluaa nauttia pihalla tai kannon nokassa, sen saa otetuksi ravintolalta kätevästi mukaan. Seuraaviin seikkailuihin opastavat ravintolan iloinen henkilökunta sekä mukaan otettava alueinfo ja -kartta. Pihalla on koirille oma vesipiste, joten kesäsää ei pääse yllättämään karvaisia reissukavereitakaan.

Pehku
Pehkuntie 457, Tahkovuori
Puh. 044 048 1488, pehku@tahko.com
www.pehku.fi

Avoinna 19.6.–30.8.2020 perjantaista sunnuntaihin kello 10.30–15.30

Pehku
Pehkubaari
tahko
Kuopiotahko
Kesäopas

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva