Sushia
koko porukalle

TEKSTI digimag/heta jyrälä KUVA digimag/mirka happonen
Japanilaisen perinteen mukaan hyvän ruuan tulee olla ravinnon lisäksi myös silmänruokaa.

Sushifaneille koittaa onnenpäivät, kun suosittu Hanko Sushi muuttaa Kuopion keskustaan. Jatkossa ravintolassa voi käydä herkuttelemassa kauppakeskus Aapelissa. Matkuksesta keskustaan muuttanut sushiravintola avaa ovensa kesäkuun alussa.

– Ollaan muutosta ja uudesta ravintolasta tosi innoissaan, intoilee ravintolapäällikkö Henri Rantonen

UUSI 23-PAIKKAINEN ravintola on aiempaa pienempi ja intiimimpi. Kuopiolaiset ovat hyvin löytäneet sushin ruokana ja monet ovat käyneetkin Japanissa. Hanko Sushi on vastannut tarpeeseen saada hyvää sushia Skandinaavisin ottein höystettynä. Esimerkiksi ravintoloiden sisustuksessa hyödynnetään skandinaavista pelkistämistä, puumateriaaleja sekä mustavalkoista tyyliä. Ravintolalla on oma uloskäynti, jolloin kauppakeskuksen aukioloajat eivät vaikuta ruokapaikkaan. Suunnitelmissa on pitää ravintolaa auki myös iltaisin ja viikonloppuisin pidempään, mikäli kysyntää on. 

Ravintolalla on myös anniskelu-oikeudet, joten ruuan kanssa pääsee nautiskelemaan japanilaisista oluista, valkoviinistä sekä kuohuviinistä. Osa juomista on suunniteltu nimenomaan sushille ja muutenkin makumaailma on luotu täydentämään erilaisten sushipalojen makumaailmaa. Kuopion ravintola tulee myös toimimaan pilottina japanilaisten pienpanimo-oluiden valikoimien osalta.

– Matkukseen tullaan autolla, mutta keskustassa on helpompi nauttia ruuan kanssa kuohuvaa, Rantonen kertoo 
uudistuksesta.

Rantonen kertoo, että ravintolasta haetaan paljon ruokaa myös mukaan niin lounaalle kuin muutenkin. Etenkin lounasaikaan nopeus on usein valttia, joten ruokailuun kuluvaa aikaa voi jouduttaa soittamalla ravintolalle tilaus etukäteen.

RAVINTOLASSA ON sekä pieniä että suuria annoksia, joissa palojen määrä vaihtelee 10 sushipalan annoksista 120 palan jättimäiseen Party platteriin, jonka voi jakaa ystävien kanssa. Pääsääntöisesti annoksissa on luonnollisesti kalaa, mutta uusimpaan listaan on selvästi lisätty kasvisannosten määrää. Pyydettäessä annoksen soijakastikkeen saa vaihdettua gluteenittomaan versioon.

– Meillä kalan saa myös kypsennettynä, joten esimerkiksi raskaana olevatkin voivat hyvillä mielin tulla herkuttelemaan, Rantonen vinkkaa.
Hanko Sushi on Suomen suurin sushiravintolaketju. Ensimmäinen ravintola perustettiin ketjun nimen mukaan Hankoon vuonna 2009. Nykyisin ravintoloita on yhteensä kymmenellä paikkakunnalla.

Hanko Sushi
Kauppakatu 28 (Kauppakeskus Aapeli, keskusta), Kuopio,
Ma-To 10.30-20, Pe 10.30-22, La 11-22, Su kiinni
p. 040 674 6767
www.hankosushi.fi

 

 

 

Sushi
japanilainen
ravintola
kuopio

Tutustu myös näihin yrityksiin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva