Suomalaisille

tuottajille kiitosta

TEKSTI NMT/HEta Jyrälä kuva istock
Suomalaiset kuluttajat haluavat ostaa kotimaista ruokaa ja varmistaa, että ruuantuottajat saavat korvauksen työstään. Kesko vastasi kysyntään toteuttamalla Tuottajalle kiitos -kampanjan, joka näkyy kaikissa K-ryhmän ruokakaupoissa. Kampanjassa kuluttajat pääsevät helposti tukemaan suomalaisia ruuantuottajia.

Tärkeintä ei ole ainoastaan lisäeurojen tilittäminen tuottajille vaan myös konkreettisesti näyttää suomalaisten osoittama arvostus ruuan kotimaisuutta kohtaan, sanoo kauppias Pasi Toppari K-Citymarket Päivärannasta.

Kampanjatuotteisiin kuuluu Pirkan maito- ja lihatuotteita. Monet merkin alta löytyvät tuotteet ovatkin lähiruokaa, sillä niitä tuotetaan eri puolilla Suomea. Lähiruoka on maistuva keino tukea paikallista ruuantuotantoa. Lähituottajat ovat äärimmäisen tärkeitä kumppaneita kauppiaille ja heidän työtään arvostetaan tuntuvasti. Tuottajat voivat ylpeydellä tuoda omaa osaamistaan ja tarjontaansa esille lähikaupassa. Asiakkaalle toiminta näkyy taatusti tuoreina tuotteina ja nopeina toimituksina.

Tuottajalle kiitos -tuotteista maksetaan tuottajille lisätukea, joka on sisällytetty hintaan. Tuen määrä on noin viisi prosenttia eli 3–30 senttiä. Kampanjan yhteistyökumppani Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK hoitaa lisätuen tasaisen jakamisen tuottajien kesken.

- Kampanja on otettu hyvin vastaan. Viime vuonna tuotteita ostettiin 3,5 miljoonaa kappaletta, joista tuottajille tilitettiin noin 260 tuhatta euroa, kertoo Toppari.
Kaupoille on tärkeää sitoutua vastuulliseen ruuantuotantoon ja ympäröivän yhteiskunnan rakentamiseen. Koko K-ryhmä haluaa varmistaa, että kotimaisten ruuantuotannon elinvoimaisuudesta pidetään huolta. 

Suomen juhliessa itsenäisyyttään myös MTK viettää satavuotisjuhliaan. K-ryhmä on kumppanina liiton juhlavuodessa. Suomalaisella maa- ja metsätaloudella on aina ollut huomattava rooli maamme historiassa. Yhteistä juhlavuotta vietetään erilaisten tapahtumien ja tempausten muodossa. 

 

Kesko
K-citymarket Päiväranta
lähiruoka
K-citymarket Päiväranta on laajan valikoiman ja erinomaisen ostokokemuksen ruokakauppa, jossa kotimaisuus on kunniassa. Kauppa on edelläkävijä suomalaisen ruuan sekä lähi- ja luomutuotteiden valikoimissa. Tällä hetkellä tuotteiden kotimaisuusaste on 80%. Et välttämättä ymmärrä, mitä tapahtui. Kun asiat kaupassa ovat kunnossa, tiedät vain,...
Yhteystiedot: Päivärannantie 18
Kuopio
70420
105379600
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - La: 8:00-21:00
Su: 10:00-21:00

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva