Starttaa ateria pannacotalla

Ravintola Saana:

Starttaa ateria
pannacotalla

Kaupallinen yhteistyö Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen, Wille Markkanen

Makea pannacotta on monille tuttu italialaistyyppinen jälkiruoka. Suolaisena versiona se muokkautuu raikkaaksi ja kesäiseksi alkuruuaksi. Pannacottaa voi maustaa niin fenkolinsiemenillä, tillillä kuin muillakin yrteillä.

– Kylmä alkuruoka sopii varsinkin kalan kaveriksi. Pannacotan lisäkkeenä toimivat mainiosti sokerisuolattu nieriä, tilli-kermaviilikastike ja fenkoliyrttisalaatti, kertoo keittiömestari Timo Kuhmonen ravintola Saanasta.

Hän luonnehtii alkuruokaa äärettömän yksinkertaiseksi valmistaa, joten se onnistuu kaikilta. Kuhmonen kehottaa ainoastaan siivilöimään fenkolinsiemenet pois, jotteivat ne jää massaan. Pannacottaa voi myös helposti varioida oman maun ja pääruuan mukaan.

– Kesäruuan ydin on yksinkertaisuudessa. Talvella hifistellään enemmän, mutta kesäkeittiöissä keskitytään olennaiseen: huolettomaan, maukkaaseen ja silti tyylikkääseen ruokaan, kuvailee Kuhmonen.

Huolettoman ruuan kaipuu näkyy myös siinä, että lomalaisten terassiruoka painottuu pitsaan ja burgeriin. Näiden lisäksi Saanan menussa on runsaasti vaihtoehtoja niin lihan, kalan kuin kasvisruokienkin ystäville.

– Erityisen paljon menee perinteistä kalakeittoa sekä itse tehdyillä bataatti-falafel-pihveillä varustettuja vegaanisia ruokia, kertoo Kuhmonen.

Ravintolan kesä huipentuu elokuun lopussa järjestettävään tapahtumaviikonloppuun. Superviikonlopun aikana ravintolassa järjestetään tunnelmalliset venetsialaiset, juhannusneitokisat sekä vauhdikas race weekend. Luvassa on siis näkemistä ja kokemista, huurteisten juomien ja herkullisten ruokien siivittämänä. 

Ravintola Saana
Siikaranta 12, Kuopio
Puh. 044 724 0940
www.kuopionsaana.fi

FENKOLINSIEMEN-PANNACOTTA

5 dl kermaa 
2 dl maitoa
10 g fenkolinsiemeniä murskattuina
1 g valkopippuria
20 g tillinvarsia
½  sitruunan kuori raastettuna
7 g suolaa
4 liivatelehteä

Liota liivatteet. 
Kiehauta kaikki muut, anna maustua kelmun alla 30–45 min. 
Kiehauta massa uudelleen, lisää liivate. 
Sekoita ja siilaa carita-liinan läpi. 
Annostele noin 1 dl:n vuokiin. Anna jähmettyä yön yli.

ravintola
kuopion saana
pannacotta
resepti
Kesä
ruoka

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva