Savonia Grasshopper:
Sirkkaa salaattiin
Sirkoissa on 60 prosenttia proteiinia, eikä niissä ole lisättyä sokeria, ja ne on valmistettu ilman lisäaineita, kertoo Savonia Grasshopper Products Oy:n Harri Pekkarinen.
Sirkkamakuja on saatavilla tulisena, makeana ja paahdettuna. Nämä makuvaihtoehdot soveltuvat niin salaatteihin kuin lämpimiinkin ruokiin. Sirkat ovat kuivatuote, joka ei vaadi kypsennystä, vaan toimii sekä proteiinin lähteenä ruuassa että naposteltavana. Pekkarinen käyttää sirkkoja päivittäin.
– Sirkkojen käytössä vain mielikuvitus on rajana, niitä voi käyttää salaatteihin tai pastoihin, tai kuivalihatyylisesti tai granolana. Itse laitan sirkkoja esimerkiksi aina aamupuuroon ja rahkan sekaan, Pekkarinen kertoo.
SAVONIA GRASSHOPPER on tehnyt tuotekehitystä jo pidemmän aikaa, ja kyseinen sirkkatuoteperhe on ollut markkinoilla vuoden vaihteesta lähtien. Sirkka-aterioiden reseptien kehittäjänä on toiminut Mikko Miina.
Lisäksi tuoteperheeseen kuuluu sirkkatäysjyvälastu, joka on yrtti-valkosipuli-kombolla maustettu rukiinen sirkkalastu.
Sirkkatuoteperhe laajenee, kun myyntiin tulee sirkka-kasvis-pihvi, joka on hyvä vaihtoehto punaiselle lihalle. Sirkkaa, bataattia ja porkkanaa sisältävä kasvispihvi tulee myyntiin tämän kesän aikana.
– Tuotteita voi ostaa hyvin varustelluista ruokakaupoista sekä nettikaupastamme Sirkkoja.fi, sanoo Miina.
SIRKKASALAATTI
- Salaatti (esimerkiksi jäävuorisalaatti)
- Kirsikkatomaatteja
- Tuorekurkku
- Paahdettuja siemeniä
- Feta-aurinkokuivattutomaattisekoitusta
- Paahdettuja sirkkoja ja chilisirkkoja
Dippikastike
- Turkkilaista jogurttia
- 1 pss tsatsikijauhetta
Laita dipin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
Huuhdo ja revi salaatti kulhoon. Pilko huuhdotut kirsikkatomaatit ja tuorekurkku.
Sekoita loput ainekset salaatin sekaan ja tarjoile.
Savonia Grasshopper Products Oy
Puutarhatie 13, Tervo
info@sirkkoja.fi
Puh. 050 491 8192
www.sirkkoja.fi
Kommentoi artikkelia