Sataman keidas

Sataman keidas

TEKSTI digimag/heta jyrälä KUVAT Digimag/Mirka Happonen, kesko
Väinölänniemessä kesäpäivän vietto onnistuu monin tavoin - liikkuen tai loikoillen. Matkan varrelta avun muonitukseen ja nesteytykseen tarjoaa Sataman lähikauppa.

Harvaan kauppaan voi poiketa veneellä asioimaan, mutta K-market Satamaan pääsee. Vesireittien ja paatin lisäksi asiointi on kätevää myös kävellen ja muilla kulkuvälineillä. Tarjolla on harvinaista herkkua keskustassa. Kadun varressa, heti oven edessä, on maksuttomia parkkipaikkoja autoilijoille.

Kahden vuoden taaperoikään ehtinyttä kauppaa luotsaa kauppias Mika Parviainen. Kauppias kuvailee myymäläänsä pikkunäppäräksi lähikaupaksi, joka täyttää seudun ihmisten perustarpeet sekä pistää vielä vähän extraa siihen päälle. Parviainen korostaa, miten hienosti asiakkaat luovat toiveillaan valikoimia mieleisikseen. 

‒ Kipinä yrittäjyyteen on tullut kotoa yrittäjäperheestä. Montaa olen tehnyt, mutta aina olen palannut kaupan alalle. Kauppiaana yrittäjän vapaus kiehtoo, vaikka se vaatiikin paljon, Parviainen kertoo taustoistaan.

Pienen kaupan hedelmä- ja vihannesosasto yllättää monipuolisuudellaan. Myymälässä on myös laaja valikoima valmisruokia sekä aamusta iltaan tarjolla olevia paistopisteen lämpimäisiä. Terveystrendit näkyvät läpi valikoiman, sillä ostoskoreista löytyy paljon muun muassa rahkoja, marjoja, proteiinijuomia ja -patukoita.

‒ Minulle suurin ylpeyden aihe on meidän henkilökunta. Töissä on hyvä fiilis ja se näkyy asiakkaillekin. Meillä palvellaan suurella sydämellä, Parviainen summaa. 

Parviaisen suosikkiherkku kesällä on viimeisen päälle itse tehdyt burgerit. Hän tekee ajankäytön mukaan ketsupeista lähtien kaiken itse. Samalla kauppias muistuttaa, että valikoimista myös löytyy paljon laadukkaita valmistuotteita, mikäli haluaa päästä aterioimaan oikoteitse. 

 

Parviaisen kesäherkku:

BBQ-hampurilaiset
4 ANNOSTA  •  alle 30 MIN

400 g naudan jauhelihaa (17 %)
¾ tl suolaa
4 viipaletta pekonia
1 (300 g) paprika
½ dl Hellmann´s majoneesia
¼ dl Pirkka salsa chilpotle -meksikolaiskastiketta
1 tomaatti
4 viipaletta Cheddar juustoa
½ ps (à 60 g) Pirkka babypinaattia
4 hampurilaissämpylää

1 Sekoita jauheliha ja suola kulhossa. Taputtele massasta 4 pihviä ja paista pihvit pannulla tai grillissä.
2 Ruskista pekoniviipaleet rapeiksi grillissä tai pannulla. Leikkaa paprika lohkoiksi ja grillaa lohkot.
3 Sekoita majoneesi ja salsakastike keskenään. Halkaise sämpylät ja levitä kastiketta sämpylän leikkauspinnoille. Viipaloi tomaatti.
4 Kokoa hampurilaisten väliin jauhelihapihvi, cheddarjuusto, paprikalohko, pekonisiivu sekä tomaattia ja pinaatinlehtiä. Voit kiinnittää hampurilaisen varrastikulla tai terävällä veitsellä.

K-market Satama
Minna Canthin katu 4
Puh. 020 741 0220
Avoinna ma–pe 7–22, la–su 9–22
www.k-market.fi

K-market
satama
keskusta
lähikauppa

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva