Salaatissa saa
olla lämpöä

TEKSTI digimag/sisko korhonen KUVAT digimag/mirka happonen
Raikas ja aurinkoinen salaatti kesän antimista sopii hyvin mukaan, vaikka piknikille tai syötäväksi ulkona hyvässä seurassa.

Salaattimaailmassa tämän kesän jutuksi ovat nousseet ruokaisat salaatit, joita tilataan juhliin eniten. Samalla myös itämaiset salaattiherkut ovat nostaneet päätään ja niiden suosio on noussut viime aikoina. Itämaiset salaatit ovat siis tällä hetkellä in, eikä niiden suosio ole jäänyt huomaamatta myöskään Lounasravintola CaWalta. Yrityksen johtohahmoina toimivat Vappu Wallenius-Nordfors ja hänen tyttärensä Caroliina Wallenius.

Äidin ja tyttären yhdessä pyörittämä yritys tarjoaa laajan valikoiman salaatteja sekä lämpimiä ruokia, jotka ovat kaikki laktoosittomia. Riisinuudelit takaavat gluteenittomuuden ja muutkin erikoisruokavaliot pyritään ottamaan huomioon. 

Kolme vuotta elokuussa täyttävä CaWa koostuu kolmesta työntekijästä. Lounaan lisäksi palveluun kuuluu myös pito- ja juhlapalvelua, sekä kakkujen ja muiden leivonnaisten valmistusta. Kakkujen koristeet tehdään kaikki alusta asti käsin suklaasta, sokerimassasta ja sokerista. Fantasiakakutkin luonnistuvat.

Uusia ideoita ja trendejä salaatteihin löytyy monelta taholta.

‒ Seuraamme lehtiä, internetiä ja alan julkaisuja. Kokeilemalla syntyy ideoita, varsinkin uusien tuotteiden kanssa, kertoo Caroliina Wallenius.

Vuodesta toiseen suosituin salaattiannos CaWan listalla on ollut hedelmäinen kanapasta, mutta itämaiset salaatit ovat kirimässä suosikin rinnalle. Itämaiseen tapaan maustetut salaatit ovat todella mausteisia ja niissä on muuan muassa chiliä ja inkivääriä antamassa makuun napakkaa tulisuutta. Intialainen kanariisisalaatti on yksi suosituimmista.

KOTIKOKKI SAA salaattiin helposti makua ja ruokaisuutta pienellä vaivalla. Eri makuyhdistelmiä kannattaa kokeilla rohkeasti ja poiketa opitusta. Tärkeintä on valita tuoreet ja raikkaat raaka-aineet, jotka varsinkin näin kesällä ovat helposti saatavilla. Ruokaisamman salaatista saa lisäämällä joukkoon pastaa, juustoja, marjoja, kanaa tai kalaa. Erityisesti marinoitu paahtopaisti sopii hyvin sekaan tuomaan makua ja täytettä. Proteiinia annokseen saa pavuista ja energiaa pähkinöistä. Salaattia voi piristää maustetuilla öljyillä tai kastikkeilla, joita voi tehdä helposti itse. Myös ripaus sitruunaa antaa mukavaa kirpeyttä. Itämaista makua salaattiin saa lisäämällä sekaan tuoretta raastettua inkivääriä ja sekoittamalla itämaisia mausteita öljyn sekaan.

‒ Hyvän ja erilaisen kastikkeen saa aikaiseksi, kun sekoittaa maapähkinävoita, rotisseur sinappia ja öljyä, Wallenius suosittelee.

CaWa Lounasravintola
Kaartokatu 9, 70620 Kuopio
puh. 010 3242 940  
Lounas klo 10.30-14.00
www.cawa.fi

WALLENIUS SUOSITTELEE:

Inkiväärilohisalaatti 
Soijapapuja
Punasipulia puolikkaita ohuita renkaita
Retiisi pilkotaan pieneksi
Perunat koosta riippuen kahteen tai useampaan osaan
Asettele näitä salaattipedin päälle
Kylmäsavulohesta asetellaan kauniita ruusukkeita salaatin päälle jonka jälkeen vielä soijapapuja, retiisiä ja punasipulia koristeeksi

Kastike
1 ison sitruunan mehu
2tl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna 1rkl soijakastiketta (tai maun mukaan)
1 chili pieneksi pilkottuna ilman siemeniä

Salaatti
Piknik
salaaattimaailma
Kesä
CaWa
CaWa tarjoilee lounasta arkisin ja muuntautuu tarpeen tullen myös juhlatilaksi. Tarjolla myös juhla- ja pitopalvelut. Kuopiossa sijaitsevan CaWan runsas ja monipuolinen lounasbuffet on avoinna arkisin klo 10.30-14.00. Lounasbuffet koostuu neljästä eri pääruokalajista: liha, kasvis, kala/kana ja keitto sekä leipä- ja salaattipöydästä....
[field_twitter]
Yhteystiedot: Kaartokatu 9
Kuopio
70620
0103242940
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - Pe: 8:00-15:00
La - Su: Suljettu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva