Reilumpia kahvihetkiä päivään

Reilumpia
kahvihetkiä päivään

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen

Kodin Carlsonin toisessa kerroksessa sijaitseva Cahfila on hyvän omantunnon kahvila. Sen ikkunoista on suora yhteys vilkkaalle Kauppakadulle ja torin kuhinaan. Kahvila yhdistää rennolla otteella perinteisiä ja trendikkäitä makumaailmoja. 

Kahvila syntyi kolmen toimijan intohimosta. Teehen, luomukahveihin ja tummempiin paahtoihin erikoistunut Paahtimo Papu vastaa tuoreesta kahvivalikoimasta. Kuhmolainen Kaesan kotileipomo valmistaa kahvilaan perinteitä kunnioittaen riisipiirakat, rönttöset sekä juureen leivotut ruisleivät. Kirsikkana kakun päällä on ruuan moniottelija Teemu Peltonen, joka vastaa tarjottavasta keittolounaasta. 

KEITTOLOUNAS ON tarjolla arkisin kello 11–14.30. Lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä sekä leipäbuffet. Leipävalikoiman erikoisuus on tumma mallasleipä – Saaristokaupungin oma leipä – jota ei löydy muualta. Lounaan laadukkaat raaka-aineet valitaan mahdollisuuksien mukaan myös luomuna tai lähituottajilta.

Perinteisempien herkkujen lisäksi vitriinit notkuvat myös trendikkäitä herkkuja. Itse tehdyt raakakakut, smoothiet, inkiväärishotit ja annossalaatit sopivat herkkusuiden lisäksi myös terveellisempään makuun. Seurueen jokaiselle jäsenelle löytyy varmasti ruokavalioon sopiva herkku ja palanpainike. 

Kahvila toimii myös myymälänä, sillä sieltä voi ostaa itselle tai viemisiksi paikan päällä tehtyjä T*mun kastikkeita, siirappeja sekä mausteseoksia. Irtomyynnistä löytyvät myös kahvit ja teet sekä leipätuotteet. Maistamalla kahvilan lohikeittoa ja perinteistä mallasleipää sekä nauttimalla jälkiruuaksi trendikästä lattea ja tervavalkosuklaaraakakakkua saa jo hyvän kuvan kahvilan monipuolisesta otteesta.

Cahfila
Kauppakatu 36, Carlsonin 2. krs
Puh. 041 319 2 441
www.cahfila.fi

kuopio
Kesä
matkailu
ruoka
kahvila
Cahfila

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva