Rehtiä ruokaa rennolla otteella

Rehtiä ruokaa
rennolla otteella

Teksti Digimag/Sisko Korhonen Kuvat Digimag/Mirka Happonen

Heinäkuun lopussa avattu ravintola Gastrobar B/P tarjoaa bistrotyylistä ruokaa moneen makuun. Luvassa on rentoa ja letkeää meininkiä ja huonoja vitsejä, sekä aitoa lähiruokaa. Kala tulee Kallavedestä ja liha paikallisilta tuottajilta.

Ravintolaa pyöritetään neljän ihmisen voimin, joista kolme on yrittäjiä. Yrittäjät Teemu Puranen, Pasi Tuomaala ja Antti Ojala olivat edellisessäkin työssään työtovereita ja lähtivät yhdessä toteuttamaan ideaa ravintolan perustamisesta. Yhdessä he ostivat entisen Veikkauksen arvanmyyntikioskin, joka oli sittemmin toiminut grillinä.

Kesä meni torilla burgereita pyöritellessä, kunnes yrittäjät löysivät itselleen liiketilat ja perustivat oman ravintolan, jossa ruokaa tehdään tosissaan, muttei vakavasti.

Ruokalista vaihtuu viikoittain, ja kokit antavat inspiraation viedä. Periaatteena on tehdä mitä milloinkin huvittaa, kunhan se on "hiton" hyvää.

Puranen suosittelee nykyiseltä listalta muhevaa Pesolan pihvilihaa (etuselkää) savustetulla selleripyreellä ja härkäliemellä. Maukasta syötävää löytyy niin à la carte -listalta kuin lounaslistaltakin.

Suosituimmiksi herkuiksi ovat nousseet mehukkaat burgerit ja järvikalawallenberg ruskealla voilla sekä haudutetulla fenkolilla ja pinaatilla. Listalta löytyy myös vegeburgeri ja erityisruokavalioisille on mahdollista räätälöidä annoksista heille sopivat versiot.

Kokin voi myös tilata kotiin kestitsemään juhlia tai esimerkiksi pikkujouluja. Ruokalista on suunniteltavissa kokin kanssa, joten vaihtoehdot ovat rajattomat.

Gastrobar B/P
Puijonkatu 41, Kuopio
Puh. 0400 187 570
www.gastrobarbp.com

 

Gastrobar B/P
street food
grilli
burgerit
wallanberg

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva