Rehtiä
romescoa
ilman uunia

Teksti Digimag/Sisko Korhonen Kuvat ja resepti Ravintola Rehti
Pähkinäinen romesco-kastike sopii grilliruokien kaveriksi.

Tahkon keskustassa sijaitseva Ravintola Rehti on rento, mutta tyylikäs á la carte -ravintola.

– Meillä on rehti palvelu ja rehtiä ruokaa, kuvailee ravintolapäällikkö Suvi Valtonen. Ravintolan annoksissa käytetään savolaisia, lähellä tuotettuja raaka-aineita. Seinän takaa löytyy myös pizzeria Onni, josta voi tilata Rehdin puolelle laadukasta pizzaa.

Tarjonta vaihtelee kausien mukaan, ja esimerkiksi sienet ja marjat hyödynnetään silloin, kun ne ovat parhaimmillaan. Kesäkausi näkyy ruokalistalla myös rentoutena, sillä kesäisin tarjolla on terassiruokailua ja snack-aterioita.

KAUDEN KUNNIAKSI ravintolan keittiömestari, Ilkka Aapajärvi, suosittelee grilliherkkujen kumppaniksi kesäistä romesco-kastiketta.

Kastikkeeseen tulevat ainekset paahdetaan yleensä uunissa, mutta Aapajärvi kehitteli reseptistä helpon ja nopean version pannulla paistettavaksi. Paistamisessa huolellisuus ja valppaus ovat tärkeitä, sillä palaneet pähkinät pilaavat helposti koko kastikkeen. Kesän makuja saa lisättyä tuoreilla yrteillä.

– Omavalintaisia yrttejä voi sekoittaa romescoon ja näin ollen siitä saa aina esille uusia makuja, Aapajärvi kehottaa.

– Esimerkiksi kalaa grillatessa valmiin romescon joukkoon voi sekoittaa tuoretta tilliä tai basilikaa. Valtonen rohkaisee kotikokkeja uudistamaan oman ruokapöydän antimia.

– Vältä ajatusta siitä, että et halua kokeilla mitään erilaista, vaan valitse kaupan hyllyltä välillä jotain uutta ja ihmeellistä, Valtonen neuvoo. 

RAVINTOLA REHTI & PIZZERIA ONNI
Tähtitie 2, Tahkovuori
Puh. 044 5744 363, ravintola@ravintolarehti.fi
www.ravintolarehti.fi

 

Aapajärvi suosittelee:
HELPPO ROMESCO-KASTOKE PANNULLA

1 paprika (punainen, keltainen tai vihreä)
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
2–4 rkl punaviinietikkaa tai 
vaaleaa balsamiviinietikkaa
pala vaaleaa leipää
1 dl paahdettua pähkinää tai mantelia
Maustamiseen
shiracha chiliä (n. 1/3 tl)
suolaa
sokeria
mustapippuria
loraus sitruunaesanssia tai 
tuoretta sitruunaa

Leikkaa paprika neljään tai viiteen osaan ja paloittele tomaatit. Poista tomaateista sisus erilliseen kippoon.

Lorauta pannuun oliiviöljyä ja paahda paprikan palat pannulla kovalla lämmöllä. Kääntele paloja, jotta ne paistuvat tasaisesti.

Pienennä lämpöä ja lisää kannen alle tomaattilohkot ja valkosipuli.

Paahda toisella pannulla pähkinät sillä välin, kun paprika, tomaatti ja valkosipuli pehmenevät. Varo polttamasta.

Noin 10 minuutin hauduttamisen jälkeen kaada pähkinät, revitty leipä ja paahdetut vihannekset tehosekoittimeen ja sekoita.

Tomaatin sisukset, eli hedelmät, voi halutessaan ajaa sekaan. Lisää joukkoon enemmän leipää kosteuden vähentämiseksi.

Mausta kastike lisäämällä sekaan oman maun mukaan etikkaa, suolaa, chiliä, sokeria ja sitruunaa.

Kastike säilyy jääkaapissa useamman päivän ajan.

 

Ravintola Rehti
Pizzeria Onni
tahko
romesco

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva