Ravintola Bistro: Ruokanautintoja Vesileppiksessä

Ruokanautintoja Vesileppiksessä

Teksti ja kuvat: Tarja Anunti Menu ja ohjeet: Henna Vainio-Roodt
Kylpylähotellin Ravintola Bistro on viihtyisä a la carte- ja lounasravintola. Alla kolmen ruokalajin reseptit.

Viitostien varrella palveleva Sport & Spa Hotel Vesileppis on monipuolinen vapaa-aika- ja urheilukeskus, jossa on helppo pysähtyä myös ruokailemaan. Ravintola Bistro palvelee vuoden jokaisena päivänä hotelliasukkaita, kokousvieraita, urheilujoukkueita, paikallisia kävijöitä ja tietenkin matkanvarrella pysähtyviä ruokailijoita. Hotellin yhteydessä on kylpylä, hiihtoareena, jäähalli sekä monitoimiareena.

- Lounasravintola palvelee runsaalla buffeellaan sekä tilauksesta iltaisin ja viikonloppuisin. Ravintola on muokattavissa erilaisiin tilaisuuksiin asiakkaiden toiveiden mukaiseksi, kertoo keittiömestari Henna Vainio-Roodt.

Vainio-Roodtin mukaan ravintolan ruokafilosofiaan kuuluvat puhtaat, ja mahdollisuuksien mukaan paikalliset sekä kotimaiset raaka-aineet. Listalla on ruokia pizzoista ja burgereista pihveihin, jotta jokaiselle löytyisi jotakin.

  - Syyskesän suosituksena on suppilovahverokeittoa, paistettua kuhaa valkoviinivoilla sekä suklaakakkua vadelmakastikkeella.

Suppilovahverokeitto tarjoillaan paahdetun vaalean leivän kanssa. Keittoon on käytetty sipulia, suppilovahveroita, voita, kermaa sekä mausteita. Paistettu kuha tarjoillaan valkoviinivoin, perunasoseen sekä kasvisten kera.

- Kotimainen kuha on todella laadukas raaka-aine. Sen paistamiseen ei mene kovin montaa minuuttia ja mausteeksi se kaipaa vain suolaa ja pippuria. Valkoviinivoi tuo annokseen hapokkuutta. Perunasoseen ja kasvisten kanssa annos on terveellinen, mutta myös täyttävä, vakuuttaa Vainio-Roodt.

Talon suklaakakku valmistetaan alusta saakka itse. Kakussa on vahva suklaan maku. Kakun pehmeään koostumukseen kontrastia antaa kakussa olevat suolapähkinä ja vadelmakastike keventää annoksen.

Sport & Spa Hotel Vesileppis, Vokkolantie, 79100
Leppävirta, www.vesileppis.fi

Reseptit
Alkuruoka
Suppilovahverokeitto

100g suppilovahveroita
50g sipulia
1,5 dl kasvislientä
2dl vispi/kuohukermaa

Freesaa sipulit ja sienet. Lisää kasvisliemi ja mausta mustapippurilla. Hauduta ja lisää kerma. Kiehauta ja suurusta tarvittaessa.

Juomasuositus: 
Marqués de Monistrol Brut
Espanja
Väriltään vaalean oljenkeltainen, erittäin tasapainoinen ja elegantti Cava. Maussa on havaittavissa myös raikkaan sitruksisia ja hennon yrttisiä aromeja.
Pääruoka
Kuhaa

Tuoretta kuhafileetä
Voita paistamiseen

Valkoviinivoi

50 g voita
valkoviiniä maun mukaan
tilliä

Valmista oheen perunasose. Keitä perunat kypsiksi, soseuta perunat ja lisää voita sekä maitoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Freesaa pannulla kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Paista kuha voissa muutama minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Juomasuositus: 
Kumala Colombard Chardonnay
Etelä-Afrikka
Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, päärynäinen, kevyen yrttinen.
Jälkiruoka
Suklaakakku

175g tummaa suklaata
175g voita
3 munaa
2 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
2 dl suolapähkinöitä

Sulata suklaa ja voi. Anna seoksen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varoen suklaavoiseos munasokerivaahtoon. Siivilöi perunajauhot ja kaakaojauhe seokseen varovasti käännellen. Lisää lopuksi suolapähkinät. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min. Kakku on parhaimmillaan, kun se jää sisältä hieman kosteaksi.

Juomasuositus: 
Taylor's Late Bottled Vintage Port
Portugali
Runsaanpunainen, makea, karhunvatukkainen, kevyen luumuinen, mausteinen, lämmin.
vesileppis
ruoka
resepti
suppilovahvero
keitto
kuha
suklaakakku

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva