Pysähdy huipulla

Pysähdy huipulla

Teksti Digimag/Teemu Viemerö Kuvat Pehku
Jo 20 vuotta toiminut Rinneravintola Pehku on noussut erittäin suosituksi elämyskohteeksi niin laskettelijoille kuin muille pakkasesta sisään asteleville juhlijoille.

Tahko on vuosien saatossa muovautunut ympärivuotiseksi matkailukeskukseksi, jonka kesä kasvaa vuosi vuodelta. Yli 20 vuotta sitten pohjoiskarjalainen Jaana Sahlman asettui naimakaupan myötä Savon sydämeen ja alkoi tutkia mahdollisuuksiaan palvella turisteja perinteikkään majoituskohde Loma-Rantalan lisäksi. Tästä lähtien Sahlman on toiminut yrittäjänä Tahkolla sijaitsevassa Pehkussa. Tahkon suosion kasvaessa myös mainioksi kesämatkailukohteeksi, myös Pehkun ovet ovat pysyneet auki ympärivuotisesti.

– Vaeltajien ja pyöräilijöiden määrä on kasvanut huikeasti, ja tätä on edesauttanut Pehkulle nousevat rappuset, jotka valmistuivat 2017 vuoden kesällä. Reilut 1 300 askelmaa lähtevät rannalta ja tuovat Tahkon huipulle asti. Tämän lisäksi lähitulevaisuudessa nähdään köysilaskeutumisrata ja frisbeegolf-rata, jotka vahvistavat Tahkon asemaa entisestään kesämatkailukohteena, Sahlman kertoo.

– Pehku toimii aktiviteettien solmukohtana huipulla, jonne voi vaeltaa vaikka luonnosuojelualueen poikki, kulkea tuolihissillä tai saapua autolla pihaan asti. Liikuntaa aloittaessa tai lopettaessa maistuu omenapiirakka kahvin kera tai kermainen lohikeitto virvoke kyytipoikana. Lauantain brunssilla tarjoillaan kaikenlaisia herkkuja pannukakuista churroihin ja suklaafonduesta brie-juustoon. Mualiman sauna lämpiää aina tilattaessa.

Pehku on kesällä auki joka päivä juhannuspäivästä lähtien aina koulujen alkuun saakka.

RINNERAVINTOLA PEHKU
Varaukset ja myynti 044 0481488 tai 044 067 1808
www.pehku.fi

 

Pehku
tahko
Rinneravintola
Jaana sahlman

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva