Puitteet

kruunaavat

kokouksen

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Kuopion Talouskoulu
Kuopiossa on laaja valikoima tiloja monenlaisiin kokouksiin, koulutuksiin ja muihin yritystilaisuuksiin. Sujuvan tilaisuuden takaa saumaton yhteistyö palveluntarjoajan kanssa.

Tilan valintaan vaikuttavat useat asiat, mutta suurin osa kokoustajista arvostaa sujuvuutta ja palvelutarjoajan yhteistyökykyä. Jotta kokouksen järjestäjä saa keskittyä itse asian läpivientiin on tärkeää, että tiloihin on helppo saapua, välineet ja tarjoilut toimivat sekä aikataulu pitää. Kaikki sujuu kuin itsestään, niin, että järjestäjän ja osallistujien tarvitsee vain kävellä sisään, kertoo Kuopion Talouskoulun kokoustilojen markkinoinnista vastaava Kaisa Railanmaa

Siistit ja edustavat tilat korostavat kokousjärjestäjän brändiä ja tuovat päivään uskottavuutta sekä ripauksen luksusta. Railanmaan edustama Kuopion Talouskoulu on perinteikäs laitos, joka on ollut olemassa 1892 lähtien, jolloin perustettiin Kuopion Pedagogillinen keittokoulu. 1920-luvulla koulu muutti nykyiselle paikalleen Asemakadulle. Nyt talouskoulu tarjoaa viihtyisiä koulutustilojaan vuokralle.

- Monipuoliset tilamme sopivat niin yritysten käyttöön, kuin yksityistilaisuuksiin. Oli kyseessä sitten kertaluontoinen tapahtuma, kokous, merkkipäivä tai pidempiaikainen koulutus, löytyy tiloista varmasti oikeanlainen ratkaisu. Haluamme tarjota jokaisella asiakkaallemme vain parasta, joten jokainen tilaisuus rakennetaan asiakkaan toiveista käsin, sanoo Railanmaa. 

KOULUN OPETUSKEITTIÖN ammattikäyttöön tarkoitettu varustelu mahdollistaa erilaiset tuotelanseeraukset, kokkikoulut, tyhypäivät tai ravitsemuskoulutukset. Talouskoulu järjestää myös yrityksille sopivia kokkauskursseja yhteistyössä Anssi Kantelisen kanssa. Keittiön yhteydessä on ruokailusali, jonka saa tarvittaessa käyttöönsä.

- Kokous- ja koulutustilaisuuksiin on talouskoululla mahdollista räätälöidä oppilastyönä valmistetut tarjoilu-, ja kokouspaketit. Tämän lisäksi koulun aulakahvio ja lounaspalvelut ovat vieraidemme vapaassa käytössä. 

Kokoustarjoilut tukevat yrityksen imagoa ja kokouksen sujumista siinä missä toimivat tilatkin, joten niiden sisältö kannattaa suunnitella huolella ammattilaisten vinkkejä kuunnellen. 

- Hyvä, puhdas ruoka ja raikkaat maut sekä hienotunteinen tarjoilu ovat olennainen osa kokouselämystä, sanoo Koivumäen Kartanon toimitusjohtaja Sari Mielonen

MIELONEN KOROSTAA yksilöllisyyttä onnistuneen kokouksen suunnittelussa. Kauppaneuvos Gustav Raninin vuodesta 1869 alkaen isännöimä Koivumäen kartano on vuosikymmenten ajan ollut tunnettu sekä liikeneuvotteluiden että juhlan, riemun ja yhdessäolon syyssijana. Historian havinassa nykyaikaisetkin kokoukset järjestetään tietyllä arvokkuudella ja rentoudella. 

- Järjestämme vuosittain kymmeniä kokouksia, seminaareja ja juhlia sekä omissa tiloissamme, että myös catering-palveluna asiakkaiden tiloissa ja tapahtumissa. Me olemme kokousjärjestelyn ammattilaisia ja kysymme asiakkaalta olennaiset kysymykset, jotta voimme tarjota juuri hänen toiveisiinsa sopivan paketin. Asiat pitää tehdä asiakkaalle helpoksi, korostaa Mielonen. 
 

 

Cumulus Kuopio

-Ideaalit tilat

RAUTATIEASEMAN KUPEESSA, KUOPION keskustassa sijaitsevassa Cumulus-hotellissa on viisi erikokoista kokoustilaa. Kaikki tilat ovat remontoituja ja valittavana on jopa 50 henkilön kokoustila. 

Tilojen perusvarusteluihin kuuluu muun muassa videotykki ja valkokangas, dokumenttikamera, Blu-Ray -soitin, lehtiötaulu ja muistiinpanovälineet. 

Hotellissa on myös erillinen saunakabinetti ja ryhmätyötila 10-15 henkilölle. Kokoustarjoiluista vastaa Ravintola Huviretki hotellin yhteydessä.

 

Cumulus Kuopio
Puijonkatu 32, 70110 Kuopio
p. 0200 481 24
kuopio.cumulus@restel.fi
www.cumulus.fi/hotellit/cumulus-kuopio

 

 

Haapamäen Havaintotila

- Ikimuistoinen tilaisuus

HAAPAMÄEN HAVAINTOTILA VARTIN matkan päässä Kuopion keskustasta toivottaa kokousvieraat tervetulleiksi luontopoluille, savusaunaan tai kolmen laavun suojiin. 

Havaintotilalla ovat nämä kaikki sekä kokoustilat 40-50 henkilölle. Tilalla on myös savusauna ja laavu kauniin lammen rannalla. 
Kokoustarjoilut suunnitellaan toiveiden mukaisesti ja ruoan valmistus voidaan toteuttaa myös ulkona tai eräretkellä metsässä ruokaillen. Tarjolla on monipuolisia tyhy-ohjelmia. 

Tällä tilalla kokoustunnelma on käsin kosketeltavan upea. 

Haapamäen Havaintotila
Haapamäentie 105, 
70900 Toivala
p. 0400 474 438
info@minitar.fi
www.minitar.fi 

 

Hotelli Rantasipi Atlas

- Korkeatasoisesti keskustassa

ATLAS TARJOAA KOKOUSTAJALLE menestyksekästä palvelua Kuopion ydinkeskustassa. Hotelli palvelee niin liikematkailijoita kuin yksityisasiakkaitakin. Hotellin kokous- ja juhlatilat ovat moderneja ja monikäyttöisiä. Kokouspakettiin sisältyy tilojen lisäksi kokousvälineet sekä ruokailut. Käytettävissä on yhteensä viisi erillistä kokous- tai juhlatilaa. Näistä kolme tilaa voi yhdistää yhdeksi isoksi tilaksi, johon mahtuu jopa 100 ihmistä. Atlaksen monipuoliset ja laadukkaat oheispalvelut ovat kokousasiakkaiden käytettävissä. 

Hotelli Rantasipi Atlas
Haapaniemenkatu 22, 70110 
Kuopio, p. 0200 48 125
atlas.rantasipi@restel.fi
www.rantasipi.fi/hotellit-ja-kylpylat/atlas-kuopio

 

Koivumäen kartano

- Liiketoimien kohtaamispaikka

KOIVUMÄEN KARTANO ON perinteikäs ja kaunis paikka kokouksen pitoon. Sen muuntautuvat kokoustilat sopivat niin isolle kuin pienelle ihmisjoukolle. 

Kartano tarjoilee kokoustajan lautaselle puhtaista kotimaisista luonnon antimista jalostettuja elämyksiä. Kokous-elämys on parhaimmillaan Savon kauneimmassa maaseutumiljöössä. 

Kauniisti kunnostettu ja moderneilla kokoustarvikkeilla varustettu kartano on ollut liiketoimien kohtaamispaikka jo kauppaneuvos Gustav Ranin ajoista asti. 

Koivumäen Kartano
Koivumäenkuja 18, 70800 Kuopio
p.  017 3614 291
kartano@koivumaenkartano.com
www.koivumaenkartano.com

Kuopion Klubi

- Kaupungin ykköskokouspaikka

KUOPION KLUBI TARJOAA upeat puitteet kaikenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen keskellä Kuopiota. Perinteisessä puutalossa toimivasta ravintolasta on vuosien saatossa muodostunut Kuopion ykkösjuhlapaikka. Klubi on tunnettu myös mainiona kokous- ja seminaaripaikkana. Ihanteellinen sijainti, muunneltavat ja vastaremontoidut tilat, sekä nykyaikainen tekniikka takaavat pienen tai ison tilaisuuden onnistumisen. Saleihin mahtuu yhteensä jopa 150 asiakasta.

Kuopion Klubi
Kuninkaankatu 10, 70100 
Kuopio, p. 017 2612 170
klubi@ravintolamestarit.net
klubi.ravintolamestarit.net

Kuopion talouskoulu

- Perinteitä ja osaamista

KUOPION TALOUSKOULU ON perinteikäs rakennus, josta löytyy kaksi erikokoista koulutustilaa, sekä isommalle, että pienemmälle ryhmälle. Molempia voidaan helposti muokata asiakkaan toiveiden mukaan. Rakennuksesta löytyy myös atk-luokka, josta on työvälineet 15 henkilölle. Lisäksi koululla on kaksi opetuskeittiötä huippuvarustelulla ja ruokasalilla. Luokkatiloista löytyy nykyaikainen smartboard, tietokone, valkotaulu, dataprojektori, dokumenttikamera. Kokoustarjoilut järjestyvät aulakahviosta ja opetuskeittiöstä. 

Kuopion talouskoulu
Asemakatu 4, 70100 Kuopio
p. 044 035 5623
info@kuopiontalouskoulu.fi
www.kuopiontalouskoulu.fi

Kylpylähotelli Rauhalahti

- Inspiroivassa ympäristössä 

KYLPYLÄHOTELLI RAUHALAHTI TARJOAA luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön eri kokoisille kokouksille ja kongresseille. Kokoustilat on vastikään uudistettu. Käytössä on muun muassa 200 –paikkainen auditorio varustettuna huipputekniikalla. Kokoustilojen yhteydessä on aulatilaa esimerkiksi näyttelyihin ja kahvituksiin. Kokouksen oheen tai kokonaiseksi päiväksi Rauhalahdessa on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Ammattitaitoinen henkilökunta auttaa kaikissa järjestelyissä.

Kylpylähotelli Rauhalahti
Katiskaniementie 8, 70700 
Kuopio, p. 030 608 30
myynti@rauhalahti.fi
www.rauhalahti.fi

Kylpylähotelli Kunnonpaikka

- Toiveiden tilaisuudet

KUNNONPAIKAN LAADUKKAAT KOKOUSPALVELUT kattavat vaikka koko päivän aamiaisesta kokouslounaaseen tai illanviettoon. 

Kunnonpaikassa on yhdeksän muunneltavaa kokoustilaa, joista löytyy nykyaikainen kokoustekniikka sekä ilmastointi. Kokousruokailuille on vaihtoehtoja noutopöydästä á la carte -annoksiin, kabinetissa yksityistilaisuutena toteutettavista business-ruokailuista vapaamuotoisempaan ruokailuun rantasaunalla. 
Ohjelmaelämykset ja terveyden sekä hyvinvoinnin asiakaspalvelut tuovan hyvän lisän kokouksiin. 

Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela
p. 017 476 560
myynti@kunnonpaikka.com
www.kunnonpaikka.com

Metsäkartano

-Luonnon lumoa

MONIPUOLINEN METSÄKARTANO LIIKUTTAA mieltä ja kehoa. Kartanon valtteja ovat viihtyisä ympäristö ja lämmin asiakaspalvelu. Kartanolla on erilaisia modernisti varusteluja kokous- ja ryhmätyötiloja käyttötarpeiden sekä ryhmän koon mukaan. Luonnon keskellä pääsee kiirettä piiloon, jopa kokoukset tuntuvat mukavilta. Tilaisuuden kruunaavat upeat tarjoilut, virkistävät ohjelmapalvelut ja aito palveluasenne. 

Metsäkartano
Metsäkartanontie 700, 73900 Rautavaara, p. 040 839 6350
info@metsakartano.com
www.metsakartano.com

Ravintola Urban

- Pieni ja persoonallinen

JULKKISKOKKI ANSSI KANTELISEN ja Anna Marttisen luotsaama ravintola sijaitsee vanhassa arvokiinteistössä kauppatorin kupeessa. Suureen suosioon kasvaneessa Urbanissa arvostetaan puhdasta ruokaa, unohtumattomia makuelämyksiä ja jokaista asiakasta. Päivisin tarjoillaan laadukasta lounasta ja iltaisin ravintola toimii tilauksesta 20-50 hengen ryhmille. Kabinettitila on varattavissa myös lounasajaksi 12 hengelle kokouskäyttöön. Ravintola on hyväksytty gastronomisen seuran Chaîne des Rôtisseurs’n kilpiravintolaksi.

Ravintola Urban
Puijonkatu 15, 70100 Kuopio
p. 040 552 24 39
info@ravintolaurban.fi
www.ravintolaurban.fi

Savon Golfkeskus

-Tilaa tapahtumille

GOLFKESKUKSEN TILOISSA KUOPION Saaristokadun varrella voi järjestää hyvin erilaisia juhlia kuten koulutuksia, palveluita, synttäreitä, polttareita, erojuhlia, kihlajaisia, seminaareja, musiikkiesityksiä, kilpailutapahtumia ja mitä vain mieleen tulee. Keskuksen tiloista voidaan varata käyttöön tilaisuudenjärjestäjän haluama alue tai huone. Myös koko hallin varaaminen on mahdollista. Ruoka- ja juomatarjoilut voi tuoda paikalle itse tai tilata Golfkeskuksen kautta.

Savon GolfKeskus Oy
Siikaranta 3, 70100 Kuopio
p. 050 3189991
posti@golfkeskus.fi
www.golfkeskus.fi

Scandic Hotel Kuopio

-Kallaveden rannalla

SCANDIC TARJOAA JOUSTAVINE tiloineen ja palveluineen upean kokousympäristön jopa 250 hengelle sekä illallis- ja juhlatilat jopa 500 hengelle. Hotellissa on kahdeksan helposti muunneltavaa kokoustilaa ja kolme ryhmätyöhuonetta. Upea sijainti rannalla ja kaupungin keskustassa luovat mahtavat puitteet tilaisuuksiin. Tarjoilut ovat vertaansa vailla ja lukuisten yhteistyökumppanien avulla on helppo järjestä monipuolista oheisohjelmaa. Scandicilla on ympäristöystävällinen Joutsenmerkki ainoana hotellina Kuopiossa.

Scandic Hotel Kuopio
Satamakatu 1, 70100 Kuopio
p. 017 195 111
kuopio@scandichotels.com
www.scandichotels.fi

Tiukanlinna

-Klassisesti Yliopistonrannassa

KALLAVEDEN ÄÄRELLÄ KAMPUKSEN kupeessa sijaitseva kuopiolainen maamerkki, vuonna 1937 rakennettu Tiukanlinna, koostuu kahdesta erillisestä tilasta, jotka voi vuokrata yhdessä tai erikseen. Yläkerrassa on 50 hengen huoneisto, jossa on ruokailusali sekä viihtyisä kirjastohuone takkoineen. Alakerrassa on saunatilat sekä kabinetti 10-15 hengen tilaisuuksiin. Saunakabinetissa on taulutelevisio sekä pieni ruokailuryhmä vaikkapa herkullisten saunamenujen nauttimista varten.

Tiukanlinna / VS Ravintolat
Yliopistonranta 1 J, 70210 
Kuopio, p.  040 5912074
catering@vsravintolat.fi
www.vsravintolat.fi

Fontanella

-Ilonpitäjän kokoussauna

SIILINJÄRVEN FONTANELLASSA ON rentoihin tilaisuuksiin ja kokouksiin tilava noin 20 hengen tilaussaunaosasto. Kolme saunaa puku- ja pesutiloineen, oma höyry- ja infrapunasauna, parveke ja iso oleskelutila takaavat mainiot puitteet moniin tilaisuuksiin. Tilaussaunalta on suoraan käynti kylpylän allasalueelle.
Tilaisuuden yhteydessä on mahdollisuus ruokailla kahvila-ravintola Fontiksessa tai tilata pientä naposteltavaa ja virvokkeita suoraan saunalle.

Virkistyskylpylä Fontanella
Kuiluntie 2, 71800 Siilinjärvi
p. 017 462 1200
myyntipalvelu@fontanella.fi
www.fontanella.fi

Henkan sauna

-Totisesti Kuopion kuumin

HENRY'S PUBIN VIERESSÄ sijaitseva saunatila on viihtyisä kokonaisuus parillekymmenelle hengelle. Löylyihin mahtuu kerrallaan viisi henkeä. Tiloissa on kolme suihkua. Viihtyisässä loungessa on iso ruokapöytä 10-12 hengelle, jääkaappi, mikro, TV ja jytäsoitin. Lämmin tunnelma kruunataan kunnon syömingeillä. Ruokatilaukset toteuttaa toiveiden mukaan Ravintola Intro. Oheisviihteen, kuten Singstarin ja muut pelivehkeet, järjestää Real Albert Promotion.

Henkan sauna
Kauppakatu 18, 70100 Kuopio (käynti Lapinlinnankadun puolelta), p. 050 436 8322
www.henryspub.net/sauna

Kartanon kellarisauna

-Edustustasoa puulämmityksellä

KAUNIISSA MILJÖÖSSÄ, KOIVUMÄEN Kartanon kellarissa, on entisen pakarituvan tiloihin tyylillä rakennettu puulämmitteinen sauna. Sen löylyihin mahtuu kymmenestä kahteenkymmeneen kylpijää kerrallaan. Saunalla on A-oikeudet ja sinne järjestyvät yksilöllisesti suunniteltavat ruokatarjoilut. Kellarisaunan yhteydessä on oma pieni ulkoterassi ja viihtyisä saunakabinetti, jota käytetään kokous- ja ruokailutilana. Erikoisuutena tarjolla on elämyksellinen Finlandia-sauna, joka on höystetty nimensä mukaisella musiikilla ja juomalla. 

Koivumäen kartano
Koivumäenkuja 18, 70800 
Kuopio, p. 017 3614 291
kartano@koivumaenkartano.com, www.koivumaenkartano.com                                                 

Kunnonpaikan saunamaailma

-Erilaisia elämyksiä

KAUNIISSA KALLAVEDEN RANTAMAISEMASSA sijaitsevassa Kylpylähotelli Kunnonpaikassa on saunoissa valinnanvaraa. Kylpylän yhteydessä tilaussauna Jalossa on tilaa 10-15 hengelle. Käytössä on myös infrapunasauna, karaokelaitteet, AV-välineet ja televisio. Rantasauna on viihtyisä A-oikeuksin varustettu kokous-, koulutus- ja illanviettopaikka 20-30 hengelle. Rannassa on myös kaksi savusaunaa. Kaikissa saunatiloissa on ruokailumahdollisuus.  

Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela
p. 017 476 560
myynti@kunnonpaikka.com
www.kunnonpaikka.com

Kuopion Saunalautta - M/S Väinö

-Vetten päällä

M/S VÄINÖ ON Kuopion sydämessä Kallavedellä liikennöivä täydenpalvelun saunalautta, joka tarjoaa ainutlaatuiset puitteet rentoutumiseen. Lautan kuljettajana ja isäntänä toimii kapteeni. Puusaunan löylyjen jälkeen voi pulahtaa vaikka uimaan tai pitää kokouksen oleskelutiloissa. Saunalautalta löytyy myös palju. Huono sääkään ei ole ongelma, sillä päällä on katto ja ympärillä seinät. Lautan toisessa kerroksessa voi nauttia Suomen kesästä kaikessa rauhassa aurinkotuoleista käsin. Lautalle voi tuoda omat juomat ja käytössä on kaasugrilli. Kuopion Saunalautta toimittaa myös paikanpäälle ruuat yhteistyössä Ravintola Intron kanssa.

Kuopion Saunalautta - M/S Väinö, Makasiinikatu 1 (laituri nro 4), 70100 Kuopio, p. 050 436 8322, allu@realalbertpromotion.fi, www.kuopionsaunalautta.fi

Puijonkadun Sauna

-Keskustan kattojen yllä

NORDEA-PANKIN entinen edustussauna sijaitsee Kuopion keskustassa kivenheiton päässä torilta. Hulppea 162 m2 tila mahdollistaa suurenkin ryhmän saunaillan, kokouksen tai koulutuspäivän. Tarjolla on moderni kokoustekniikka ja äänentoistolaitteisto sekä hyvin varusteltu keittiö kylmäsäilytystiloineen ja täydellinen astiasto. Isolta parvekkeelta on näköala kaupungin kattojen yli Kallavedelle. Sauna- ja kokoustilat saa käyttöönsä vaikka koko päiväksi. 

Puijonkadun Sauna
Puijonkatu 29, ylin kerros, 70100 Kuopio, p. 017 5810 450
sauna@ravintolamestarit.net 
http://saunat.ravintolamestarit.net

Rauhalahden lomahuvilat

-Oivallinen vaihtoehto

RAUHALAHDEN Lomahuvila sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä, mutta silti vain lyhyen matkan päässä Kuopion keskustasta. Saunallinen lomahuvila tarjoaa oivallisen vaihtoehdon saunaillan viettoon.Lomahuvilassa on viihtyisä olohuone takalla, täysin varusteltu tupakeittiö, ulkoterassi ja luonnollisesti sauna. Olohuoneen varustukseen sisältyy myös pieni taulu-tv ja WiFi-yhteys. Keittiössä käytössänne on liesi, uuni, mikroaaltouuni, veden- ja kahvinkeittimet sekä kylmälaitteet. Saunomisen lisäksi lomahuvilassa yöpymismahdollisuus neljälle henkilölle.

Matkailukeskus Rauhalahti Oy
Rauhankatu 3, 70700 Kuopio, 
p. 017 473 000
sales@visitrauhalahti.fi
www.visitrauhalahti.fi

Ravintola Käskynkkä

-Kokous kabinetissa

RAVINTOLA Käskynkän korkealaatuisesti sisustettu saunakabinetti antaa mahdollisuuden monipuolisten tilaisuuksien pitämiseen. Saunakabinetissa pystyy järjestämään edustavia kokouksia, iloisia merkkipäiväjuhlia ja mukavia saunailtoja. Kabinetissa on tilaa kolmellekymmenelle hengelle. Varustuksena on videotykki, nettiyhteys, fläppitaulu, äänentoistovälineet. Käytettävissä ovat ravintolan ruoka- ja juomapalvelut.

Ravintola Käskynkkä
Soikkokuja 12,  70780 Kuopio
p.  017 361 3411
palaute@kaskynkka.net
www.kaskynkka.net

Saunasatama

-Upeat järvinäkymät

SAUNASATAMA sijaitsee Kuopion sataman tuntumassa, vain kävelymatkan päässä torilta. Valoisan kokoustilan ja saunomisosaston lisäksi löytyvät takkatupa ja hienot maisemat Kallavedelle tarjoava avoin kattoterassi. Omat syömiset ja juomiset mahdollistavat keittiön varusteluun kuuluvat jenkkikaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja sähköliesi. Tarjottavia voi hankkia myös Ravintola Keittiön palveluina. 10 - 15 henkilön ryhmille sopivat tilat voi ottaa sopimuksen mukaan käyttöönsä niin illaksi kuin koko päiväksi myös ilman saunaakin. 

Saunasatama
Itkonniemenkatu 13 B, kattokerros, 70500 Kuopio
p. 044 564 5526
info@saunasatama.fi
www.saunasatama.fi

Vip-lautta

-Elämyskokous järvellä

VIP-LAUTTA ON UUSI kuopiolainen täyden palvelun saunalautta, joka tarjoaa elämyksellisen saunomisen lisäksi tekemistä koko päiväksi. Pakettimme sopivat jokaiselle edulliseen hintaan. Saunalautalla järjestää helposti esimerkiksi polttarit, synttärit, tyhy- ja tykypäivän tai vaikka rennon kokouspäivän. 

Vip-lautta, 
Kallavesi, Kuopio 
p.  050 363 4793
info@vip-lautta.fi
www.vip-lautta.fi

Talouskoulu
Kokoukset

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva