Pihvinä
grillissä

TEKSTI Digimag/Heta Jyrälä KUVAT Digimag/Mirka Happonen, Pixabay
Täydellisen grillipihvin salaisuus kiteytyy laadukkaaseen lihaan ja kokkaajan malttiin.

Nyrkkisääntönä hyvän grillipihvin pitää olla rasvainen ja tarpeeksi raakakypsynyt. Raakakypsyminen on noin 6–10 viikkoa kestävä prosessi, jonka seurauksena pihvistä tulee tummempaa ja mureampaa.

‒ Rasvainen pihvi on helpompi grillata ja se säilyy paremmin mureana. Oma suosikki on entrecôte-pihvi. Myös ulkofileepihvi sopii hyvin grilliin, kertoo lihamestari Kari Voutilainen. Voutilaisella on pitkä kokemus ravintola-maailmasta, joten pihvit ovat tuttuja. Lihapiste-yritystä hän on luotsannut reilu puolitoista vuotta Kuopion Kauppahallissa.

Kolmas askel herkullisen grillipihvin valmistamiseen on ottaa liha ajoissa huoneenlämpöön, jolloin saa paistettua nopeammin mehukkaan pihvin. Lihan leikkaamisessa tulee huomioida oikea leikkaussuunta. Kun pihvit leikataan poikkisyin, niin liha säilyy mehevänä. Väärin leikattu liha ja liika kypsentäminen tekevät pihvistä kuivan ja sitkeän.

‒ Jos leikkaaminen epäilyttää, niin voit pyytää lihan valmiiksi leikattuna, vinkkaa Voutilainen.

GRILLI TULEE kuumentaa tarpeeksi kuumaksi ennen paistamisen aloittamista. Varsinkin hiiligrillin kanssa tarvitaan malttia, jotta lämpö ehtii tasaantua tarpeeksi. Pihvi käännetään siinä vaiheessa, kun sen pinnalle on alkanut muodostua nestettä. Kun pihvi on kypsä, sirotellaan päälle maun mukaan suolaa, pippuria ja yrttejä.

‒ Lihaa kannattaa varata noin 200‒250 grammaa syöjää kohden, niin kenellekään ei jää nälkä, sanoo Voutilainen.

Voutilainen vinkkaa kokeilemaan paistettua naurista pihvin kaverina. Pannuun vähän voita, tuoreita nauriskiekkoja ja sormisuolaa päälle juuri ennen tarjoilua, niin ateria on valmis. Lihamestari kannustaa pitämään homman simppelinä ja keskittymään pihvin lisäksi hyvään pöytäseuraan.

 

Lihapiste K. Voutilainen
Kauppakatu 45, Kuopio
p. 017 2617632
www.lihapiste.fi

grilli
pihvi
grillaus
Kesä
lihapiste
loma

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva