Pienpanimosta uusia makuelämyksiä

Pienpanimosta
uusia makuelämyksiä

Teksti ja Kuvat Digimag/Emma Heinonen
Suomalaiset ovat maailmallakin tunnettuja vankkumattomasta lagerin juonnista. Olutharrastus on kuitenkin lisännyt tietoutta, ja muitakin vaihtoehtoja osataan tilata yhä useammin.

Suomalaista olutta on pitkään pidetty mauttomana ja vetisenä. Nousevan pienpanimokulttuurin myötä oluiden valikoima kuitenkin kasvaa ja monipuolistuu. 

– Kotimaisuus ja lähituotanto kiinnostavat ihmisiä elintarvikkeiden lisäksi oluissa. Pienpanimot pystyvät reagoimaan myös nopeasti trendeihin ja tekevät sen hetken parasta tarjottavaa, ravintola Ottopojan ravintolapäällikkö Jukka Laitinen pohtii.

OLUEN MIELEKKYYDESSÄ ei aina merkitse ainoastaan maku. Monelle elämykseen voi vaikuttaa esimerkiksi väri, ulkonäkö, haju tai jopa se, miltä olut kuulostaa, kun sen kaataa lasiin. Myös suutuntuma vaihtelee eri oluissa, jotkut ovat samettisempia ja jotkut ohuempia.

Ravintolan oluttarjontaan kuuluu noin kaksikymmentäviisi vaihtuvaa olutta sekä pysyvät hanatuotteet. Valikoimassa pyritään painottamaan kotimaisuutta.

– On mukavaa, jos asiakas uskaltautuu maistamaan jotakin muuta kuin hanojen bulkkituotetta, ja tykästyy, Laitinen avaa.

Suomessa oluen juonti on pitkään painottunut humalanhakuisuuteen, mutta nyt on alettu keskittyä enemmän myös makuihin ja nautiskeluun. Esimerkiksi olut-tasting-tapahtumat ovat hyvin suosittuja tällä hetkellä.

Ravintola Ottopoika
Kauppakatu 40–42, Kuopio
Puh. 017 263 4560
ottopoika.fi

Ravintola Ottopoika
pienpanimo
RPS Brewing
Rock Paper Scissors
Kanavan panimo

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva