Parhaita makuja
Välimereltä

Teksti Digimag/Teemu Viemerö Kuva Digimag/Jessika Narkaus
Maukkaat lihat ja yrtit, suussasulavat juustot, aurinkoiset kasvikset, oliiviöljy, tomaattiset kastikkeet ja pastat sekä viinit ovat herkullinen pintaraapaisu Välimeren ruokakulttuuria. Ennen kaikkea siinä näkyy ja maistuu rakkaus ruokaan. Kokeile vaikka pasta carbonaran herkullista reseptiä.

Välimeren ruokakulttuuri on levinnyt ympäri maailmaa eikä suotta – Välimeren ruokien herkullisuuden salaisuus piilee tuoreissa ja laadukkaissa raaka-aineissa. Tämän tietää jo 80-luvun alusta ravintola-alalla toiminut keittiömestari Pekka Liukkonen, joka avasi Tahkovuorelle 11 vuotta sitten pihvi- ja riistaruokiin keskittyvän El Monten. Viime marraskuussa se sai sisarravintolakseen Tahko Spa -keskuksessa sijaitsevan El Picon, jossa makumaailma rakentuu vahvasti Välimeren makujen ympärille. 

‒ Hyvän välimerellisen ruoan tekevät huolella valitut, hyvät raaka-aineet ja mausteet sekä yksinkertaisuus. Käytämme suoraan Italiasta tuotuja aitoja juustoja, vuosia kypsytettyjä kinkkuja sekä italialaisia pastoja, jotka valitaan käyttötarkoituksen mukaan ja tarjoillaan al dentenä, Liukkonen kertoo.

Maakohtaisia eroja löytyy. Suomalaisessa keittiössä pastaruoat on totuttu näkemään täyttävinä mättöruokina, joiden kanssa syödään usein kermakastikkeita. Italialaisessa keittiössä käytetään puolestaan liemiä, oliiviöljyä ja tomaattipohjaisia kastikkeita sekä pastaruokia nautitaan alku- sekä väliaterioina. Pastaruoat ovat erittäin suosittuja kotiruokia juuri niiden yksinkertaisuutensa ja herkullisuutensa vuoksi.

‒ Kaikki lähtee aidoista raaka-aineista myös kotikeittiössä. Rypsiöljyjen ja halvempien oliiviöljyjen sijaan kannattaa panostaa muutaman euron kalliimpaan, laadukkaaseen oliiviöljyyn. Raaka-aineissa on valtavasti eroja ja tästä esimerkkinä ovat aurinkokuivatut tomaatit, joita löytyy useita erinlaisia. Tutustumalla ympärillä olevaan löytää uusia makuelämyksiä ja kehittyy ruoanlaitossa, Liukkonen kertoo ja vinkkaa lukijoille maittavan pasta carbonaran ohjeen.

El Pico
Keitaankatu 1, TAHKOVUORI
puh. 050 338 4156
elpico@tahko.com
www.tahkospa.fi
Aukioloajat 25.6.–11.8.2018: ma–la klo 13–21, kesäteatteripäivinä klo 13–23

 

Liukkonen suosittelee:
PASTA CARBONARA

4 ANNOSTA 

200 g pekonia
3–4 keltuaista
3 dl kermaa
1 dl parmesan-juustoa
1 tl mustapippuria myllystä
suolaa
pastaa

Paahda pekoni rapeaksi, jonka jälkeen leikkaa pekonit ja laita keltuaiset, parmesan ja mausteet kulhoon.
Keitä pasta al denteksi ja lisää joukkoon. 
Sekoita hyvin, kuumenna hetken ja tarjoile annokset tilkalla oliiviöljyä, parmesan-raasteella, tuoreella vaalealla leivällä ja lasillisella punaviinillä. 

tahko
ruoka
El Pico
Tahko Spa Hotel
pasta

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva